Public Republic Art Studio

Artist of the Week – Funky Miracle

29 май, 2015 от · 1 Коментар

Exclusivno_za_Public_Republic

Разговор на Цветелина Марева с Пламен Денчев – музикант от група Funky Miracle

FM1

Здравейте, бихте ли представили всеки от музикантите в групата с няколко думи?

Здравейте! Групата се състои от 7 члена.
Радо Казасов е нашият барабанист – гръбнакът на Funky Miracle, изключително харизматичен и безкрайно талантлив млад музикант.
Георги Стойков свири на тромпет, ученик е на Михаил Йосифов, притежава прекрасна импровизационна мисъл. Работи в множество проекти, както и в Софийска филхармония.
Илия Колев – китара. Неговата личност безспорно въплъщава духа на Funky Miracle. Интересното при Илия е, че освен китарист, той е и валдхорнист и работи като първа валдхорна в Академичен симфоничен оркестър.

Евден Димитров е басист на бандата. Изключителен перфекционист и невероятен музикант. С две думи – човекът-груув.
Симеон Желязков – вокал. Лъчезарен, винаги широко усмихнат, истински фронтмен. Не просто певец, а композитор и музикант, който притежава уникално сценично присъствие.
Владислав Мичев свири на два инструмента – тромбон и кийборд и именно с това си умение допринася за специфичния звук на групата. Работи като тромбонист в Биг Бенд на Българско национално радио. Той е човекът, който до голяма степен балансира взаимоотношенията между всички членове, тъй като освен колеги, сме и много добри приятели.
Пламен Денчев – кийборд и вокал. Възпитаник на Национално училище по изкуствата – “Добри Христов”.

Разкажете малко повече за създаването на Funky Miracle, как се намерихте, кои бяха първите парчета, които направихте заедно и къде беше първият лайв?

Няколко съученици, които свирят заедно в Джаз бенда на софийското музикално училище – “Любомир Пипков”, полагат основите на групата. Това са Радо Казасов, Алекс Атанасов (първият басист на Funky Miracle) и Георги Стойков. Първата изява под името Funky Miracle е в Studio 5 преди около три години. Съставът претърпява промени след появата на Симо Желязков и Пламен Денчев. Двамата са и текстописците в групата. Сред първите авторски парчета са “Fly”, “Тя дори не разбра”, “С моите хора”, “You don’t have to go” и други.

FM_suits1

В световен мащаб наблюдаваме завръщане към джаза, суинга и фънка. Как си обяснявате тази тенденция?

Както в модата, така и в музиката има тенденция вкусът на хората да се връща към някои хубави, леко позабравени стилове. Те, разбира се, се завръщат под иновативни форми, с обогатен от технологиите звук. Има стотици примери как натуралният акустичен звук се съчетава успешно с по-модерното, изцяло електронно звучене. В съвременната музика вече няма ясно изразено разграничаване на стиловете, а това, че се използват идеи и елементи от изброените първоизточници, е страхотно.

Според вас има ли раздвижване на българската клубна сцена? Кои български музиканти харесвате и с кои бихте искали да работите?

Определено има раздвижване и един вид нова, силна вълна в българската музика. Много артисти и групи се появиха, създават свое творчество. Хубаво би било да се даде по-голяма възможност на тези хора да представят авторската си музика както на клубна сцена, така и в актуалните медии. Има много качествена музика, която не достига по най-лесния и достъпен начин до публиката.

FM - LIve

Разкажете повече за проекта “Brazzobrazie“ и за тазгодишното му издание в Sofia Live club. Какви са впечатленията ви от българската публика?

“BrazzoBrazzie” е един шумен, колоритен, прекрасен фестивал за духова музика, който се случва на територията на нашата страна благодарение на Бразз Асоциация. Фестивалът се провежда два пъти в годината, има зимно и лятно издание. За нас беше огромна чест и щастие да свирим на последните две издания. Организаторите канят български групи, също така банди от чужбина. Общо взето три дена тече безспирен купон и ако случайно някой е пропуснал да чуе за какво става въпрос – горещо му препоръчвам да поправи тази грешка.

Стремите ли се към изяви извън пределите на България? Имали ли сте участия извън България?

Както всеки музикант, ние се стремим творчеството ни да достигне до възможно най-много хора. Свирили сме извън България заедно с Миленита, но скоро се надяваме на възможност за самостоятелна изява на някой голям европейски фестивал, тъй като да свириш на фестивал е невероятно. Срещаш музиканти от други държави, различни култури, би могло да се случи да се запознаеш с артисти, на които си голям фен. Такива форуми са страхотен подиум и си пожелаваме да ни се случи скоро.

Трудно ли е на българските музиканти? С какви предизвикателства се сблъсквате най-често?

Във всяка професия има трудности и предизвикателства, нужно е човек да е всеотдаен и трудолюбив, ако има желание да постигне нещо. Най-неприятно е да се сблъскаш с непрофесионалното отношение на хората, които са те поканили за даден ангажимент. Понякога по отношение на озвучаването също се срещат проблеми, което тотално убива начина, по който свирим. Ние сме голяма група, свирим често на живо и ако не се чувстваме комфортно на сцена, няма как нещата да се получават добре.

Да очакваме ли скоро албум с авторски парчета?

До момента имаме няколко авторски парчета, напълно достатъчни за издаването на EP. Като за начало ще пуснем 2-3 сингъла и след това евентуално цял албум.

Къде свирите в момента и къде можем да ви чуем?

Свирим по клубове, предимно в София, но скоро започва летният сезон и често може да ни видите някъде по морето, както и навсякъде, където ни поканят. Повече информация може да намерите на фен страницата на групата във Facebook. Благодаря за интервюто! Много усмивки!

Funky [email protected]

Рубрики: Frontpage · Модерни времена · Сцена

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • web page // 22 фев, 2018 //

    Também atendemos ciԁades vіzinhas e outros estados.

Коментирай