Public Republic Art Studio

“Как да избегнеш драконовото проклятие” от Кресида Коуел

3 април, 2014 от · Няма коментари

Kak-da-izbegnesh-drakonovo-proklyatie

„Как да избегнеш драконово проклятие“ (превод: Мария Донева, стр. 244, цена: 10 лв.) отново ще срещне малките авантюристи с прочутия викингски герой! В битката със саблезъбите дракони тук се включва чудовищният Храчко Оригвалски и неговите ученици – грозни млади главорези, които крещят неистово, възбудено и безумно като учителя си.

Всъщност Хълцук е героят на този разказ, въпреки че никога нямаше да го разберете по външния му вид, защото е дребен, с рижава коса и съвсем, съвсем обикновен. Рибоног пък е най-добрият приятел на Хълцук – само кожа и кости, като бобена шушулка, измъчвана от астма, сополи и кривогледство.

Сюжетът
Ще може ли Хълцук да намери противоотрова срещу смъртоносния Боцко Злобни и да се пребори със Смъртозъб? Ще надмогне ли брадвата на Норбърт Откачалски, за да стане ОТНОВО герой? Научете всичко това от тази забавна и необикновена история за деца.

Авторът
Кресида Коуел не само е превела мемоарите на Хълцук от старонорвежки, но също така ги е илюстрирала. Тя е израснала в Лондон, както и на един малък пуст остров край западните брегове на Шотландия, където пише своите истории, лови риба за прехрана и търси дракони. Убедена е, че островът е бил обитаван от дракони, от които остава очарована през целия си живот. Кресида пише на острова от 9-годишна.

Рубрики: За творчеството · Модерни времена · Новини

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай