Public Republic Art Studio

За светата троица, за тая, оная и други работи …

26 ноември, 2008 от · 2 Коментара

Деница Дилова-Маркова

Мъжът и жената
Снимка: rent-a-moose

В някои неща от живота на мъжете не бива да ровим, не бива да питаме, нито да се сърдим, ако не ни допускат там. Знам, трудно е да го приемем, защото просто при жените всичко е достъпно (как е обратното на неприкосновено?), та преди да сме повели предварително загубени битки, просто е необходимо веднъж завинаги да складираме тези неща на рафта с надпис: “нещата, в които няма да се бъркаме” и наистина да не го правим. Не са много, само три са – работа, хоби и лично пространство.

Е, вярно – заемат повече от осемдесет и няколко процента от пълноценния живот на мъжа. Разбира се времето, през което е буден, едва ли има луди, които да си мислят, че могат да нарушават сънят на любимия. Изводът е: за любов остават някакви си –найсетина (и докато спи целият е наш). Фактите са лоши, но както казваше прабабата на една моя леля – без любов се живее, но без мъже – не! Да разгърнем “светая светих”…

Работата е много важна за мъжа. Или мъжът е много важен, защото има работа. Става дума не за оная, а тая работа на мъжа, която работи от осем до дванадесет часа на ден. Разликата между тая и оная работа е, че мъжът си позволява да говори само за оная работа. За оная работа знаем всичко в подробности от скъсването на гема му, до последните леки проблеми с простата.

Оная работа има име и постоянно сме осведомени, дори без да се налага да питаме, за настоящото му състояние, неможещо да е друго освен горно или долно, което не го прави по-маловажно като тема.

Нека сега разгледаме тая работа. Ако мъжете не говорят за тая си работа и не желаят да се месим, това не значи, че не ни обичат. Или, че не държат на нас. Ако по цял ден бучим за тоя дебил шефа, за тези крави – колежките, нормално е да не получим в замяна същата информация от половинките си. Понякога причина за тайнството на работата е, че не е доволен от себе си, от реализацията си, от невъзможността да се развива – неща, които го сдухват.

Понякога, но много рядко, защото е опасно да знаем много – ако участва в разни бизнеси в сянка. Подозирам, че най-честа и вероятна причина е, защото просто е темерут. Причината нищо не променя – ние няма да получим бленувания достъп до работата му. Може да ни покани понякога в службата, да се изфука с някой трофей като купа от състезание по бридж или грамота от турнир по тенис на маса, гордо окачени някъде из офиса му. И за секса на бюрото, разбира се. Нашата работа е да правим секс с тях и да ги обичаме, а не да знаем какво, как и колко работят.

Хобито на мъжа е нещо свещено. По-свещено от него е само личното му пространство, което ще разгледам малко по-долу. Жените винаги ревнуват от риболова (на който се пие), от бриджа (много сериозно се пие), от сбирките на фенове на антики, колекции, нумизматика, филателия (странно, но и тук се пие ). Имахме в махалата един колекционер на декоративни рибки – Руснака, почина от цироза, но рибките му бяха много хубави.

Друго сериозно мъжко хоби е пиенето. Това е увлечението на всеки втори семеен мъж и на всеки първи и половина от ергенската част. Ще кажете сега, че пиенето е порок, но не сте прави. Пушенето е порок. Хазартът. Груповият секс е порок. Пиенето е порок, само когато си порочен алкохолик. Ние говорим за онова приятно неангажиращо ежедневно пиене с приятели. Разбира се, има мъжки хобита, при които не се пие: кино, спорт…

Аз предпочитам пиячите, пред онанистите, зяпащи по цели нощи Силвия Сейнт с ръка в боксерките или досадни перманентни дърпачи на сериали от мрежата. От спортните маниаци направо ми се повдига като им видя дневното меню – половин яйце, два картофа и кофа ориз. И какъв секс се очаква от изтощен в залата дебеловрат кроманьонец, натъпкан с анаболни стероиди и целия в акне? Благодарим!

Изходът понякога е друг любовник, но и той ще има хоби – нали е мъж. Разбира се, последното не е задължително. Мислила съм да стана лесбийка – жените отделяме за любов онези осемдесет и няколко процента. Важно е да не се допуска тази глупост – жената партньор в хобито, с цел прекарване на повече време с любимия. Една приятелка реши да партнира всяка вечер на мъжа си по на чашка-пет, първо загуби работата си, опадаха й зъбите, сега е в някаква група за анонимни алкохолици. На оня катил мъжът й естествено нищо му няма. Това са мъжки страсти, да оставим мъжете сами в славата им.

Стигаме до най-святата част от “светата троица”. Личното пространство на мъжа е всичко извън кревата му (значи, спокойно можем да наречем последния “общото пространство”), което не е хоби и работа, но не е и онази част, достъпна за любимата.

Личното пространство се е простряло от хавлията в банята, през GSM, снимките на бившите, списанията с голотии, цялата бяла и черна техника с дистанционните до музикалните му дискове. Жената, претърпяла хищни среднощни набези в “общото пространство”, сутринта деликатно трябва да се изнесе от кревата, много да не шляпа боса по пода, за да не се чува долу в комшиите, прелитайки да се облече и ако успее да изчезне, без да се къпе или да мрънка за кафе, може да бъде поканена повторно.

Най-важното е да не помисля да припарва до най-личното пространство на мъжа – персоналния компютър, който тя няма никога да пипне, нищо, че му е пипала цяла нощ пениса. Пенисът, както знаем е обществен, а компютърът е персонален. Пенисът е работата на мъжа. Оная работа. Тя както казахме по-горе не влиза в списъка с неприкосновените неща.

Също е добре жената да не оставя никакви следи от себе си – косми, четки за зъби, паднали обеци, парфюмени облаци и прочие, които да напомнят, че я е имало и да притеснява или да създава вътрешен дискомфорт на обитателя на жилището, който обича да се простира сам в личното си пространство. Като споменах простира – простира на терасата не влиза в личното пространство. Можем да си перем спокойно, ако сме зацапали нещо през нощта или вечерта по време на прелюдията и да си простираме, но да не забравим да си го вземем после с нас.

Рубрики: Frontpage · Хумор

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • Иванов // 22 апр, 2015 //

    тъпичко.

  • Господинова // 25 апр, 2015 //

    Доста си е остричко, даже. Право в десятката!

Коментирай