Public Republic Art Studio

Литературни четения на Георги Господинов в Берлин

24 септември, 2008 от · Няма коментари

Българският писател Георги Господинов ще участва в две срещи с читателите по време на тазгодишния международен литературен фестивал в Берлин.

Georgi Gospodinov

Целта на културното събитиe, провеждащо се вече за осма година, е да се представи многообразието на съвременната световна литература.

Поканените автори ще четат свои текстове в оригинал, а след това артисти ще представят произведенията в превод на немски. Основна тема на фестивала тази година е Африка.

Literaturen festival v Berlin

Подробности за двете литературни четения с българско присъствие:

27. 09.2008, 19:30

Literaturen der Welt
Haus der Berliner Festspiele, Seitenbühne

Участие на Героги Господинов в “Поетична нощ III” заедно е Нора Юга (Румъния), Михаел Ленц (Германия), Васил Махно (Украйна/САЩ) и Михали Виг (Унгария).

4. 10. 2008, 20:30

Kaleidoskop Haus der Berliner Festspiele, Oberes Foyer

Самостоятелно участие на Георги Господинов по основната програма “Калейдоскоп”, в която са включени автори по покана на организаторите на фестивала. Той ще прочете откъси от “Естествен роман”, а също така ще представи и двата наскоро преведени на немски кратки разказа “Муха в писоара” и “Първи стъпки”.

Днес, на 24 септември, беше откриването на осмия международен литературен фестивал в Берлин. Георги Господинов, Илия Троянов и Цветан Тодоров са българските участници в културното събитие.

Haus der Berliner Festspiele
Schaperstraße 24 10719 Berlin
Tel.: 030 – 254 89 100
U9 U3 Spichernstr.

Снимка: Вера Траянова

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай