Public Republic Art Studio

Ексклузивна анкета с членовете на журито във фотоконкурса “Модерни времена” – II

10 август, 2008 от · 2 Коментара

На всички читатели на “Public Republic” предлагаме втора част на ексклузивната анкета, направена от редакцията на списанието с членовете на журито на фотоконкурса “Модерни времена”.

Независимо дали сте участници, просто зрители или случайни свидетели на арт-събитието, имате възможността да се докоснете до мисловния свят на уникални личности – творци и експерти по визуални изкуства, сближени чрез работата си в общ екип.

В светлината на прожекторите, ето ги, моля, членовете на журито в 5 изречения!

Kiril Gocev

Кирил Гоцев (прокурист на “Балкан Българска Телевизия”, един от създателите на фотофиеста)

Kiril Gocev1. Като дете мечтаех да стана най-добър.

2. Възприемам фотографията като форма на живот.

3. Мисля, че българското изкуство може и да оцелее.

4. Общувам с хора, които животът е решил да срещне с мен и за повечето от тях съм щастлив, че съм срещнал.

5. Пожелавам на участниците във фотоконкурса „Модерни времена”
да се радват, че са участвали в такъв „як” конкурс.

Maya Neidenowa

д-р Мая Найденова (председател на Немско-българското дружество, Хамбург)

Maya Neidenowa1. Като дете мечтаех да стана балерина като Мая Плисецкая.

2. Възприемам фотографията като възможност за израз без думи.

3. Мисля, че българското изкуство е подценено поради геополитически причини.

4. Общувам с хора, които уважавам и обичам.

5. Пожелавам на участниците във фотоконкурса „Модерни времена” да усъвършенстват това което ги привлича и да не спират да фотографират.

Stefan Andreev

Стефан Андреев (художник и фотограф, CatchlightStudio USA, Флорида)

1. Като дете мечтаех да стана признат художник.

2. Възприемам фотографията като едно изкуство, което може да те обезсмърти като творец. Да се докоснеш чрез изкуството си до бъдещи генерации, хора, които няма да можеш да видиш в рамките на собствения си живот. Чрез изкуството задвижваш емоции в хората, които може би никога няма да срещнеш.

3. Мисля, че българското изкуство е страшно разнообразно и изпълнено с много страст и красота. Бих искал българските художници да са със самочувствие, да могат да се рекламират извън рамките на България, за да може целият свят да види колко талант има заключен в нея. Не е необходимо да бягаме от нея.

4. Общувам с хора, които могат да ми покажат света през призмата на своя уникален поглед. Така научавам чрез техния поглед неща за света и за вселената във всеки един от нас, неща за самия себе си.

5. Пожелавам на участниците във фотоконкурса „Модерни времена” да вярват в мечтите си, защото всичко започва с една мечта. И да мечтаят със замах.

Jim Embry

Джим Ембри /Jim Embry/ (фотограф, Кентъки, САЩ)

Jim Embry1. Като дете мечтаех да стана еднорог, сочещ пътя към бъдещето през време на полет… А може би пеперуда, кацаща на венчелистчетата на удобния случай докато души нектара на възможността… може би дори орел, който се рее високо над облаците на подчинението и се протяга към слънчевите лъчи на радостта (на светлината)… едно дете, което да продължава да мечтае.

2. Възприемам фотографията като звезден прах кондензиран на хартия, пристигнал през очите на звездоброец, който не се страхува да улови живота угасващ на тази бързо въртяща се планета Вода или Земя.

3. Мисля, че българското изкуство говори с резониращите импулси на това пространство, което като радиация копнее да бъде съхранено за надежди, което още веднъж ще зарази сърцата и душите на народа, за да възстанови земните ритми през време на нашия жизнен цикъл.

4. Общувам с хора, които така се случва, че хвърлят топката на своя жизнен път в посока която предизвиква вълнение и ми позволява да усетя, че около мен има звезден прах изпълнява танц на трансформация.

5. Пожелавам на участниците във фотоконкурса „Модерни времена” да можех да пролазя зад очите ви и да свидетелствам градината на възможностите, която тече през вашите ретини и спира за момент във вашите фотоапарати преди да се приземи на луната на “Модерни времена”.

Рубрики: Frontpage · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • george_gln // 13 авг, 2008 //

    в сайта ще се публикуват ли резултатите от конкурса и кога?

  • cabbala // 13 авг, 2008 //

    да искам и аз да попитам ще се обявят ли авторите които се награждават ?

Коментирай