Public Republic Art Studio

Една различна реалност

3 май, 2008 от · 5 Коментара

Виртуална изложба от снимки на фотографа Иван Савев

Ivan Savev

Когато помолих Иван Савев да определи себе си с три думи, той каза: “Различен, Мечтател, Ценител на красотата”.

Може би точно това е и част от атмосферата и чара на неговите снимки, които носят почерка на автора. Харесва ми и това, че в изчистения свят на черно-белите фотографии на Иван се съдържа многообразие от емоции и настроения на децата, широка гама от тъга, замисленост, тревога, безпокойство, самота до радост, любопитство, учуденост и усмивка.

“Черно-белите портрети отразяват една различна душевност, която се крие в различни хора. Ако един фотограф показва децата весели и щастливи, то той разкрива само една част от тях и от техните настроения.” – споделя авторът.

Преди интервюто ми с Иван Савев предлагам да се срещнем с душевния мир на децата и техните искрени настроения и емоции, уловени от обектива на младия фотограф.

Една различна реалност

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Take me home

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Fotografiq na Ivan Savev

Snimki na Iwan Savev

Snimki na Iwan Savev

Снимки: Иван Савев

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

5 Kоментара за сега ↓

 • Free Soul // 3 май, 2008 //

  Много изразителни снимки – портрети, фотографът има усет за психологията и душевността на децата и съумява да предаде тази атмосфера на публиката. Без излишества – а семпло, изчистено, задълбочено. Такива фотографии много харесвам и дори предпочитам черно-белите пред цветните.

 • Ironman // 3 май, 2008 //

  Много добри портретни снимки, има душа в тях и не са статични. Браво, Иване, талантлив млад човек си! Успехи и сбъдване на бъдвещите планове!

 • Pink // 4 май, 2008 //

  Разкошни черно-бели портрети! Поздравления от мен!

 • rum // 5 май, 2008 //

  Браво! Много изразителни, впечатляващи! Успех!

 • nezvan // 13 юни, 2008 //

  1. Черно-бялата фотография “изрязва” времето от кадъра – отделя обекта в максимална степен от епохата и нейните технологични достижения, абстрахира ни от историята, прави ни свидетели на един абколют, на идеален свят, който сякаш е наше огледало и затова ни привлича, засмуква ни в себе си…; 2. Снимките на деца може би са най-поразителните снимки – те винаги отразяват началото на един живот, който вече отминава или дори навярно е приключил, но има възможността отново да започне в съзерцанието ни пред снимката; ако има възкресение или прераждане, то е в детската фотография…; 3. Детските усмивки са иконично клише, защото представят един огромен мит: митът на възрастните, че детството е щастливо време, свят на безгрижие и волност; а това всъщност не е така – детството също има своите фобии, преизпълненост от тъга и копнежи, от липси и мечтания, от агресия и скрити вини… Затова ценя снимките на “младия фотограф”, харесвам творбите на Иван. Моля, нека продължи да снима!

Коментирай