Public Republic Art Studio

Пейзажи на душата

7 октомври, 2007 от · 8 Коментара

Виртуална изложба на младата художничка Илиана Иванова I

Kartina na Iliana Ivanova

Онова, което ме впечатли в картините на младата художничка Илиана Иванова е, че всеки образ има свое собствено същество, своя динамика. За мен нейните творби са не само споделяне и изразяване на автора, но и отзвук, ехо, емоция, които достигат до другия човек, увличат и създават вътрешно движение.

За да бъде усетено изкуството на Илиана, може би трябва да тръгнем към мястото, откъдето тръгва всичко и всичко получава смисъла си – душата. Защото картините на младата художничка разкриват и отразяват вътрешния поглед и перспектива, вътрешната светлина и динамиката на душата.

Kartina za koricata na knigata na BernaskoniЗа мен беше интересно и важно да разбера, че тези картини са свързани с кръстопътни събития в живота на авторката, с болестта и оздравяването. Те не са само предаване на състояния на душата и духа, на видяното – те са и преживяване на света повторно, но по нов начин – чрез средствата на изобразителното изкуство. Не е случаен фактът, че психотерапевтът Бернаскони избира за корица на своите книги картините на Илиана.

Нека да оставя читателите на Public Republic да открият сами за себе си картините на Илиана. В нашата първа виртуална изложба с творби на младата художничка е включен цикълът “Гледна точка”. По думите на авторката петте картини (едната е фрагмент) представят една част от гледните точки на Илиана във времето, за хората и нея самата.

Цикъл картини “Гледна точка”

Цикъл

Цикъл

Гледна точка - фрагмент

Цикъл

Цикъл

Следва интервю с Илиана Иванова и втора част на виртуалната й изложба.

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

8 Kоментара за сега ↓

 • La Luna // 7 окт, 2007 //

  Прекрасни картини – много дълбоки и емоционални! Пожелавам на авторката нейният талант да бъде забелязан и оценен, което в България е трудно, но не невъзможно!

 • Julia Staneva // 7 окт, 2007 //

  Душата – най голямата загадка на и за Човека!
  Кой ли би могъл да я опише точно?
  Но картините на Илиана определено изразяват състоянието на душата, нещо което е много ценно за изкуството. Пожелавам ти успешен старт в живота, Илиана!

 • anna-maria // 8 окт, 2007 //

  Винаги съм си мечтала да мога да рисувам, но така и не се получи, нямам дарба в тази област. Картините на Илиана много ми харесват, макар и да ги намирам в голяма степен тъжни и драматични. Според мен човек има най-голяма потребност да изразява себе си и да твори изкуство, когато се усеща тъжен и самотен.

 • iliana // 11 окт, 2007 //

  Благодаря ви искрено за отношението! За мен това е много важно и утвърждаващо.

 • Vanya // 12 окт, 2007 //

  Картините ти, Илиана, демонстрират неочаквана зрелост. Вариациите на голото тяло изразяват дълбочината на духовните ти търсения; в настроението им улавям тъгата на познанието, преживените сблъсъци, стремежът към преодоляването им. И всичкото това, облечено в красота и изящност.
  Поздравявам те за талантливите ти послания и ти желая сбъднатост в творческите ти и чисто човешки превъплащения!

 • ve // 9 яну, 2008 //

  Поздравления! Прекрасни платна!

 • iliana // 10 яну, 2008 //

  Благодаря, дълбоко, Vanya! Благодаря ти, Ve! Благодаря, благодаря, благодаря! :)

 • ski // 5 авг, 2008 //

  Изящество и талант, който е видян дори и от един обикновен спортист. С картините ти караш хората да откриват неизвестни тайни за душата на човека. Поздравления.

Коментирай