Public Republic Art Studio

Флирт и анти-флирт

19 юни, 2007 от · 10 Коментара

flirt
Снимка: Dessislava Slavova

След вълнуващата и съблазнителна покана да бъдем заедно “на чаша флирт” и преди да теоретизираме и практикуваме на следващото ниво – “Флиртът – начин на употреба”, предлагам да споделим впечатления и мнение по въпроса “Флирт или анти-флирт”.

Велина (27 г.)
Флиртът е нещо безспорно много положително, мисълта за което, при все избледнелия спомен, те кара да се усмихваш – и то не рядко с копнеж!

Най-запомнящи са флиртове, случили се най-неочаквано. Качваш се в самолета с твърдото решение да не разговаряш с непознати за лошото време, а изцяло да се отдадеш на меланхоличното си настроение. Ненадейно на мястото до теб се озовава чаровен представител на противоположния пол, който провокира в теб не друго, а именно усещането да се чувстваш интересна, харесвана, желана, неповторима. С удоволствие забравяш за плановете си от само преди минути и се впускаш в авантюрата на флирта, опитвайки се да поддържаш жив интереса до края – не казвайки нито прекалено много, нито прекалено малко.

Флиртът те преоткрива – теб и желанието ти за живот. Това е общуване между двама души, които за миг забравят за всичко останало и се радват на споделена симпатия и лекота.

А че едно обвързване би развалило магията, това несъмнено е така, но да не забравяме, че често една щастлива връзка е тръгнала от един уж мимолетен флирт;-)

Георги (17 г.)
Аз все още не флиртувам сериозно, защото имам по-важни приоритети в ежедневието си. Но определено това лято мисля да опитам. На плажа, може би…

Пламен (47 г.)
И аз като всеки мъж си флиртувам…Чел съм ,че това било по-важно от самия секс например. Определено си е интересно преживяване… Най-важното за мен е жената, с която флиртувам, да има чувство за хумор!

Flirt
Снимка: g. mcq

RICH (33 г.)
За мен това е интелектуално, духовно и емоционално забавление между двама души. В флирта не може да не вложиш чувство, нещо от себе си с което да задържиш вниманието на другия, да го предизвикаш да отговори на флирта и ако успееш, този флирт може да се превърне в емоционален празник.

Флиртът е двустранен процес, взаимни предизвикателства, които обогатяват по един или друг начин, могат да сближат двама души и да създадат едно незабравимо приятелство, а може и да не предизвикат нищо (просто няма химия, защото без химия всеки флирт е обречен на провал).

В семейството отношенията между съпрузите също трябва да бъдат съпроводени с огромна доза флирт (не говоря за едноименната водка с онази разбиваща реклама), който ще направи връзката силна, разнообразна и забавна и за двамата, а семейството здраво и сплотено.

Има и друг “флирт”, поне в днешно време доста често ползван от хората, едно две големи с напълно непознат (та) в някоя “кръчма” и нещата приключват в леглото без много приказки и защо да си пънеш малкото мозък като тя или той за това е дошъл.

Е, какво пък, сексът не е повод за запознанство! Остана само да оправиш сметката за лекаря (гинеколог или уролог в зависимост от пола) и лекарствата, а след това отново в ” кръчмата”.

За съжаление в нашият натоварен и динамичен свят все по-малко време намираме за флирт и умората си казва думата, прибираш се от работа, вечеряш и гледаш телевизия, това се повтаря седмици, месеци, години, а времето лети и един ден те питат, какво мислиш за флирта, а ти си неподготвен, защото си забравил, че той изобщо съществува.

flirt
Снимка: indoloony

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

10 Kоментара за сега ↓

 • Rochko // 19 юни, 2007 //

  Флиртът ласкае всеки. Но човек трябва знае границата, където трябва да спре, особено когато е обвързан. Защото никога не е късно да станеш за резил.

  Смятам, че за флирта няма възраст. Напоследък не съм флиртувала, понеже бях заета с много грижи. Но иначе падне ли ми случай – с удоволствие, защото животът е кратък.

 • Bella // 27 юни, 2007 //

  Флиртувам винаги, когато се чувствам добре. Харесва ми вниманието към мен в този момент, пък и това си е начин за самопотвърждение.

  Не знам как е при другите, но ако имам сериозни намерения спрямо някого, не мога да флиртувам с него, появяват се някакви спирачки.

 • Pepo // 29 юни, 2007 //

  За мен флиртът завършва в леглото или пък започва там.
  Аз лично не започвам флирт, ако нямам презервативи в джоба. Майтап бе, хора!

  Майтапът си е майтап, ама вижте в следващата новина на Контактмюзик, че горещите флиртове могат да останат без консумация, ако не сме предвидливи:

  Джон Кенеди-младши и Мадона имали страстен флирт помежду си

  Джон Кенеди-младши и Мадона имали страстен флирт помежду си, но не успели да стигнат до леглото, защото нямали презерватив подръка.

  В книгата си “Американско наследство” Роб Лител, близък приятел на покойния Кенеди-младши, разкрива тази случка от 1988 г. Джон и Мадона си уредили среща в евтин хотел в Чикаго. Двамата били готови да се отдадат на страстта си, но се оказало, че не са се подготвили за това. Известността им пък не позволявала да отидат в някоя аптека и директно да си поискат презервативи. “За голямо съжаление на Джон двамата с Мадона така и не успяха да изконсумират флирта си”, казва Лител.

  По това време певицата все още била законна съпруга на актьора Шон Пен, а Джон Кенеди-младши имал сериозна приятелка.

 • BatChef // 8 сеп, 2007 //

  Не съм от мъжете, които умеят да флиртуват и това си е. Вари ме, печи ме – такъв съм си – характер.
  Но пък най-добре правя нещата, които не умея да правя. ;-)

 • Big_Boss // 16 сеп, 2007 //

  Флиртът ли? Че той е навсякъде, по улиците, кафетата, университета, на работното място…

  И да си вървиш, зает със свои мисли и хич да не ти е до флирт, пак ще го срещнеш.

  Както казва една моя приятелка: “Който си го намери, значи си го е търсил!”

 • Angie // 14 дек, 2007 //

  Флиртът с поглед, с усмивка, с някакъв жест е супер изграждащ и утвърждаващ самочувствието.

  Най-хубавото е, че за разлика от една връзка, която от време на време натоварва, флиртът разпуска, освобождава от излишно напрежение, зарежда с енергия. Освен това може да бъде началото на нещо сериозно, което си струва да се изживее.

  С други думи, флиртът помага да се чувстваш жив, харесван и желан човек.

 • Svetlana // 30 дек, 2007 //

  Кой не обича да флиртува… май няма нормален човек, които да не харесва игричката наречена флирт… друг е въпросът вече, кой го може и кой не….по този повод искам да развеселя читателите с една по-особена рецепта :P

  Рецепта за любов:

  2 x усмихнати очи

  2 x добре оформени крака

  2 x Обичащи ръце

  2 x Твърди бутилки за мляко.

  2 x Ореха

  1 x Обвита с кожа купа за миксиране

  1 x твърд банан

  Указания:

  1. Погледнете в усмихнатите очи.
  2. Разделете добре оформените крака с
  обичащи ръце.
  3. Изтискайте и масажирайте бутилките
  за мляко много внимателно докато
  обвитата с кожа купа за бъркане е добре
  намокрена, проверявайте редовно с пръст.
  4. Внимателно добавете твърдия банан
  към чашата за миксиране, като го вкарвате
  и вадите докато се разпени.
  (За най-добри резултати, продължете да
  мачкате бутилките от мляко).
  5. Когато температурата се повиши,
  потопете банана дълбоко в купата и покрийте
  с орехите, оставете го да се накисне
  (за предпочитане не за цялата нощ).
  6. Кейкът е готов когато банана омекне.
  Ако банана не омеква, повторете стъпки
  3-5 или сменете купичката за бъркане.

  Забележка:
  1. Ако сте в чужда кухня, измийте
  приборите внимателно преди и след употреба.
  2. Не облизвайте купата за бъркане след
  употреба.
  3. Ако кейкът се надигне, напуснете градa.

 • Julia Staneva // 30 дек, 2007 //

  към забележката:
  4. Изключете мобилните си телефони по време на изпълнение.
  5. Изключвайте от време на време миксера, за да не прегрее, възможно е късо съединение. По време на празниците има повишена консумация на електроенергия, а немската фирма
  Е-ОN не е особено коректна към потребителите на електроенергия в България (наскоро ми изгоря прахосмукачката!)

 • Milenka // 30 дек, 2007 //

  Взе да става по-весело, по-конкретно и по-сладурско! Приятели на PUBLIC REPUBLIC, обявявам конкурс за “НАЙ-ЩУР ФЛИРТ” от Новогодишната нощ! Изпращайте историите си тук. Ще има незабравима награда!

 • Julia Staneva // 30 дек, 2007 //

  Или “Най- нестандартен флирт”. Нека думата имат практиците, ние теоретиците ще бъдем жури!

Коментирай