Public Republic Art Studio

International Playback Theatre Performance #3

31 октомври, 2019 от · Няма коментари

Пърформанс 3

На 2-ри ноември 2019 г. в уютната атмосфера на Дом на Киното ще се състои International Playback Theatre Performance #3.

Представлението е организирано от Playback театър “Тук и Сега” и е третото поред международно представление в България преди голямото събитие през септември 2020 г. – European Playback Theatre Gathering, на което ще се съберат над 300 playback практици от цял свят.

За периода февруари 2019 – април 2020 г. в рамките на инициативата в София гостуват осем опитни чуждестранни playback обучители, актьори и диригенти, които, наред с представленията пред българската публика, провеждат и специализирани workshop-и и джемове.

От 31-ви октомври до 4-ти ноември, в рамките на третия International Playback Theatre Performance, специални гости ще бъдат Понтус Холмгрийн от Швеция и Анастасия Воробьова от Русия, и двамата с дългогодишен playback и препоподавателски опит.

§§§

Playback театърът е уникална форма на импровизационен театър, в която се създава особена симбиоза между актьори и публика – публиката разказва свои лични истории, а актьорите ги пресътворяват на сцената през магията на движението, словото и музиката. Историите могат да бъдат забавни или драматични, ​спомени от далечното минало или неща, които вълнуват зрителите в конкретния ​момент, а одухотворяването им може да породи усмивка, сълзи, размисъл, и дори да доведе до катарзис. ​

Споделеното се “връща” от сцената винаги с почит и уважение и всеки един от зрителите започва да усеща, че неговата история има значение и че не е сам в своите вълнения, стремежи и уязвимост. Посланието на playback театърът е, че у всеки един от нас има нещо уникално, но и нещо универсално, което ни обединява. Въшебството, което се случва на сцената, неусетно измества вниманието от разделението помежду ни и неразбирането на другите към общочовешка съпричастност и доверие.

§§§

На 2 ноември на сцената ще бъдат актьорите Цвета Балийска и Васил Спасов, както и Анастасия Воробьова от Русия. Ще дирижира Понтус Холмгрен от Швеция, а музикант ще бъде Константин Кучев.

Представлението ще се проведе на английски език с частичен превод на български език.

След края (20:40 ч.) всички гости са поканени на по чаша питие в Cush.BAR във фоайето на партера на Дом на Киното.

Билети могат да се закупят:
1. Онлайн на цена 15 лв. https://bit.ly/2ozdHwo.
2. На касата на Дома на Киното на цена 15 лв. / 10 лв. за студенти и пенсионери/ 12 лв. за мин. шест билета.

Playback театър „Тук и сега” е първата българска група, член на International Playback Theatre Network. Основана е през януари 2013 г. от Цвета Балийска – актриса, преподавател, психодраматист, фасилитатор и акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA).
„Тук и сега” има над 165 представления в София и страната. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle · Tворчество · Без категория · Новини · Сцена

Етикети: , , , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай