Public Republic Art Studio

Германско-българско историческо сдружение “Памет”

14 декември, 2015 от · Няма коментари

Германско-българско историческо сдружение “Памет” смята да даде своя принос за единството на Европа и за решаването на общите задачи за бъдещето на двете страни – България и Германия.

На 09.11.2015 г. в историческата Вила Тен Хомпел (www.villa-ten-hompel.de/) в град Мюнстер бе учредено Германско-българското историческо сдружение “Памет”.

Повод за учредяването на сдружение “Памет” беше проведената на същия ден преди една година германско-българска работилница по история, на която с изложба, доклади, прожекция на филм и интервюта със свидетели на събития от България и Германия, беше припомнено за падането на стената в Германия, но също така и за падането на “Желязната завеса” в България.

Сдружението си поставя за цел да насърчава образованието и общата култура и да организира културни събития. Тази цел ще се осъществява чрез различни събития, информиращи за историята на България и за живота на българите в периода на авторитарния комунистически режим. Други теми ще бъдат също така и последствията от тази политика, както и днешните германско-български отношения. Така сдружението смята да даде своя принос за единството на Европа и за решаването на общите задачи за бъдещето на двете страни – България и Германия.

В Управителния съвет на Германско-българското историческо сдружение “Памет” бяха избрани д-р Кристоф Лорке (историк и доцент по най-нова история във Вестфалския Университет “Вилхелмс” в град Мюнстер), Улф Георгиев (председател на Германско-българската родителска инициатива “Ян Бибиян”) и Мария Шмит. Мариан Ганчев поема функцията касиер-счетоводител на сдружението.

foto vorstand
Управителният съвет: д-р Кристоф Лорке, Мария Шмит, Улф Георгиев, Мариан Ганчев

Контакт за въпроси:

Д-р Кристоф Лорке:
[email protected]

Улф Георгиев:
[email protected]

Рубрики: Frontpage · Гостува ни · Новини · Около света

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай