Public Republic Art Studio

Плажът

31 август, 2015 от · Няма коментари

Гален Ганев


Снимка:Laura Ledesma

Свежо утро в Бургас. По пътя за плажа винаги спирам на алеята, живописно разположена между пясъчната ивица и морската градина. С интерес наблюдавам неспирния поток от хора, който неуморно лъкатуши между морето и парка.

Грохнали баби несръчно бродират с патерици дантелата на изтичащото време. Насълзените им очи се взират в хоризонта отвъд морето, сякаш за да видят причудливите очертания на Бог, спасително изгрял над облаците. Техните старци отдавна са починали, но младите им атлетични тела още плуват в залива на спомените. Или в океана изпит алкохол.

След тях дечица рисуват с тротинетки странни фигури върху топлия асфалт, тайнствени йероглифи, които разбира само детството. После с ускорен старт се стопяват в маранята.

Но ето, неволно ставам свидетел на необикновено зрелище. Красива млада жена, залепена за бебешка количка, прелита върху летни кънки с такава скорост, че разкошните капели на две местни хубавици неволно подскачат и бавно се приземяват върху тревата. Девойките ругаят, а красавицата прегръща морския бриз и отлита. Не след дълго по обратния път същият ангел отново се вихри върху крилете на безразсъдната младост, а бебето безгрижно сънува трето пришествие.

Не изброявам виртуозните пируети с велосипеди, изпълнявани от родени акробати, или задъханите кросове на затлъстели изкусителки. Пъстър карнавал от всевъзможни хора и страсти вдъхновява живота на алеята.

Нагазвам в ситния копринен пясък на плажа и внимателно настъпвам брега. Гостоприемното море ласкаво ме потапя в бистра прохлада. Неохотно излизам, мързеливо прилягам на хавлията с палмата и безгрижно зяпам наоколо. С любопитство наблюдавам приключенията на татуировките. Няма да повярвате, но те наистина оживяват, а момчетата и момичетата неуморно разговарят чрез езика на техните движения.

Синьо-зелени от ултравиолетовите лъчи, черни императорски скорпиони бързо притичват по пясъка и впиват жила в неустоимата женска плът. Красавиците престорено пищят и жадно пият отрова от раните. Расови ястреби излитат от мускулeстите тела на юнаците, кацат върху заоблените коремчета на морските нимфи и настървено кълват сочните зърна на гърдите. Стъписани от своето злодеяние, те горчиво се разкайват и нежно ги милват с човки. И о, чудо, от очите им рукват горещите сълзи на милосърдието – птиците безутешно плачат. Солената течност се превръща в лечебен еликсир, полива пресните рани и облекчава болката. Това видимо забавлява и възбужда красавиците, а учестеното дишане повдига хищниците и нежно ги люлее. Пеперудите на женските устни напускат усмивките и понесли благоуханието на страстта, плавно се спускат върху най-съкровените места на юношите, игриво потрепват с крилца и грациозно пърхат.

Това допълнително изостря любовната игра и флиртът става неудържим. На помощ идва армия от дракони. Те грозно размахват опашки и обгарят с любовни пламъци крехките създания. На свой ред змиите стягат влажни пръстени, просъскват магически заклинания и безмилостно увиват тела около наивниците.

Няй-после опитните русалки се обръщат по корем и малките сърчица, гравирани върху високите била на закръглени хълбоци, ускорено пулсират и изпращат потоци гореща кръв във вените на прелъстителите. Въздухът се нажежава и желание за близост разлюлява морето. Палав бриз ненаситно целува телата, вмъква се неусетно в открехнатите пролуки и погалва кадифето на мирозданието.

После блажено притихва…

Рубрики: Frontpage · Tворчество

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай