Public Republic Art Studio

Stacey Pullen гостува на втория за годината Takeover в Yalta Club

10 март, 2015 от · Няма коментари

Детройтската легенда свири в Room 2 на 21 март

TAKEOVER продължава силната поредица от гости със STACEY PULLEN – истински иноватор от втората вълна на детройтското техно, израснал под опеката на легендарната тройка Derrick May, Juan Atkins и Kevin Saunderson.

Детройтската легенда свири в Room 2 на YALTA CLUB на 21 март.

STACEY PYLLEN_TAKEOVER

Още от дете, Stacey започва да свири на флейта и всевъзможни музикални инструменти и развива слабост и забележителни познания за аналогови инструменти и перкусии, които му помагат да участва успешно в американските турнета на много училищни банди.

Последното няма как да не го подготви за трудния живот на пътуващия музикант, но Stacey има поглед от първа ръка благодарение на баща си, който е музикант в 70-тарската Motown група The Capitals. Американецът прекарва основополагащите си години в легендарния клуб The Music Institute, където танцува на сетовете на Alton Miller и Chez Damier.

Stacey Pullen_1

Първите му реализирани продукции са резултат от работата му върху различни ремикси с Kevin Saunderson през 1992. Дебютният сингъл на Pullen излиза през 1993 за експерименталния лейбъл на Derrick May, последван и от първия му албум Theory Of Silent Phase по псевдонима Silent Phase година по-късно. Оттогава досега Stacеy издавал за Cadenza, Virgin, !K7и собствения му лейбъл Black Flag под различни псевдоними.

Диджейската кариера на Pullen започва да се развива още в началото на 90-те, докато живее в Амстердам заедно с Derrick May и свири с него всеки уикенд на гигове в малки клубове из цяла Европа, но решителността да се докаже и способността да пуска детройтско техно и други разнообразни стилове му помагат да си осигури участия в институции като лондонските клубове Ministry of Sound и The End, а също и в парижкия Rex Club.

Дори и след като е връща да живее обратно в Детройт, Stacey продължава да лети всеки уикенд за гигове по света и в Европа, която обича.

stacey pullen

С годините Stacey Pullen става известен със своите дълги, експериментални, много еклектични и соулфул пътешествия зад пулта, които продължават поне по пет часа. Всеки негов сет е като селекция от най-доброто от електронната музика през последните няколко десетилетия. Stacey Pullen свири на винил и дигитални носители за най-новата продукция, която е записал или получил от други продуценти.

Не става дума за един или друг стил, а за пускане със страст и стремеж към иновация, които му позволяват да не се повтаря. Голяма част от траковете, които свири, са версии на парчетата, които е завършил по пътя към предстоящия си гиг.

Билетите за събитието струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в YALTA CLUB. Възползвайте се от възможността да си закупите клубна карта TAKEOVER, която струва 80 лева и ви осигурява достъп до всички партита от поредицата до края на 2015 година.

ТAKEOVER са Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov. На досегашните издания на това събитие са гостували Martin Buttrich (един от създателите на Desolat), Dixon (две поредни години DJ номер едно в класацията на Resident Advisor), Tiga (канадска техно/електроклаш легенда), Nick Curly (немски диджей и създател на супер успешните лейбъли Cécille Records и 8Bit Records), Martin Buttrich и Ali от Tiefschwarz. Следващите потвърдени имена за май и юни са Patrick от M.A.N.D.Y. и Ame.

FACEBOOK СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО

БИЛЕТИ

Рубрики: Frontpage · Модерни времена · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай