Public Republic Art Studio

Група Par Avion с първи сингъл

9 август, 2014 от · Няма коментари

Par_Avion_1

Създадената през 2013 г. банда е най-новият проект на отдавна изкушените от музиката двама поети и писатели Петър Чухов (китара) и Емануил А. Видински (вокал, китара).


Par Avion Band – Photograph

Като музиканти те се срещат преди години в етнорок формацията „Гологан“, където заедно с още един поет и музикант, Иван Христов, и американката Анджела Родел изнасят концерти в България и в чужбина и записват албум.

Четворката се допълва от барабаниста Гриша Маникатов (който заедно с Чухов също свири в групите „Гологан“ и „ЛаТекст“) и басиста Емил Ангелов, познат ни от „Соларис“.

Par Avion правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор. Досега имат участие на фестивала на спомените Goatmilk в Бела речка, както и на Първия софийски поетически фестивал през миналата година.

Парчето Photograph, в което като гост-вокал участва и певицата Миглена Ценова-Нушева, е реализирано в Zero Project Studio, като записът, смесването и мастерирането са дело на Владимир Бочев. Готови са още две песни на групата, които скоро също ще бъдат представени на публиката.

Par_Avion_ logo

Актуална нформация за групата и събитията около нея – на страницата им във фейсбук:
https://www.facebook.com/paravionband

Рубрики: Frontpage · Сцена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай