Public Republic Art Studio

Водна Кула Арт Фест ще търси извори на изкуство в занемарените места на София

10 март, 2014 от · Няма коментари

zz248-water-tower-07-03-2014_thumb_medium301_227

Водната кула в столичния квартал „Лозенец” е своеобразна емблема на фестивала. Снимка: watertowerartfest.com

София. Сдружение „Име” и приятели публикуваха Отворена покана за участие в осмото издание на фестивала Водна Кула Арт Фест (Water Tower Art Fest).

Събитието ще се проведе между 20 и 25 юни 2014 г.в т.нар. „Временно защитени пространства”, съобщиха неговите организатори. Фестивалът е инициатива на артисти и създава платформа за обмен и изложение на изкуство и идеи както на съвременни български, така и на международни творци.

Традиционно, Водна Кула Арт Фест се фокусира върху използването на занeмарени сгради, публични пространства и места с определена ценност в столицата и страната.

Кандидатите могат да предложат своите концепции за картини, инсталации, видео и фотография, живопис, графити проекти, прожекции, активистки акции, пърформанси и прочее. Кураторите на феста ще приветстват предложения, съобразени със спецификата на конкретното пространство, на неговата история, на различни социални и политически теми, засягащи въпроси като толерантността, междупоколенческите и междуполовите взаимоотношения, опазването на околната среда, урбанизацията и т.н.

Засега алтернативните изложбени пространства, които фестивалът ще „насели с изкуство”, са Водната кула в кв. Лозенец – символ и първа дестинация на форума, Старата леярна и хале и подземието „Сердика” с археологическите останки на ъгъла с бул. „Мария Луиза” и ул. „Екзарх Йосиф”, допълват от сдружение „Име”.

Кандидатите за участие трябва да изпратят: кратко резюме на своята идея; технически параметри, заедно с приблизителен бюджет за реализация; кратка автобиография и/или портфолио/сайт; снимка, описваща тяхната идея, творба и по желание лична снимка; контакти за обратна връзка.

Крайният срок за кандидатстване е 15 април, а резултатите от селекцията ще бъдат обявени след 25 април. Организаторите на феста уточняват, че „с избраните артисти, в рамките на възможния бюджет, ще бъдат обсъдени допълнителни технически инструкции.”

През септември 2014 г. по всяка вероятност част от творбите, представени във „Водна Кула Арт Фест”, ще участват в пътуваща изложба, която ще направи опит за „децентрализация на културния живот от София”.

Подробности за кандидатстване и за фестивала можете да намерите тук.
Още интересни Арт новини можете да намерите тук.

Рубрики: Frontpage · Гостува ни

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай