Public Republic Art Studio

Понеделник, 17.02.2014

18 февруари, 2014 от · 1 Коментар

Ангелина Бонева-Кхан

Не ставам рано. Обичам да си поспивам. Никога не съм си падала по ранното ставане, но когато ми се налага – действам. Днес денят е точно такъв. Снощи гледах “12 години в робство”. Хареса ми. И когато погледнах часовника – то някои хора сега стават за работа. Както и да е, аз съм глезорана…

Наложи ми се да стана в 9. Изпих си хапчетата, направих си кафе и теглих душ около 10 минутки. След като изтеглих туй нящу, се присъединих към Сохаил, който вече работеше, заради часовата разлика. Проведох няколко важни разговора, касаещи бизнеса.

ani2013-01

Живеем в много странна държава. Уж сме широкоскроени, уж сме интелигентни хора, уж сме много над останалите, но сме адски лъгани. Толкова лесно ни лъжат, че чак ме е срам да си го призная! А когато трябва да преведа на Сохаил – срам ме е! Понякога наистина ме е срам!

Като вносител на еко памук в мое лице и производител на памук в негово лице – се сблъскваме с такъв кретенизъм от страна на бизнеса, че не мога да разбера защо сами си го причиняваме! Ходили ли сте на специализирани изложения за уж български стоки? Там дори мартениците ни са китайски! Знаете ли, че няма български памук? Да сте виждали памучни полета у нас?!? Да сте виждали берачи на памук у нас, ама толкова, че чак да изнасяме продукция!?! Същото е като с дубайския памук! Ама на него се смеем, нали!?!

В крайна сметка, у нас има българско, родно производство на памук, на спално бельо, на хавлии. Рекламата така казва. Когато обаче задълбаеш да провериш, разбираш, че всички са вносители на фабрични платове, с не-повече от 50% памучна нишка. За жалост – най-ниското качество, без сертификати за произход, без токсикологичен анализ, без гаранция!

Е, моите дни минават в това да обяснявам какво значи памук, че идва от Пенджаб и страната производител на най-качествения памук в света – Пакистан. После обяснявам къде се намира Пакистан… После обяснявам, че сме най-добрите, с най-високото качество и каня за среща.

Някои – склоняват, идват, виждат, пипат, сравняват… и…, стават наши приятели. Други – директно отказват, защото работят с български производители или пазаруват от Дубай, качествена стока, която никога не е обявявана за пакистански памук. Същото важи и за италианския памук, който е пакистански! Затова, когато отидем в чужбина на почивка, обожаваме да легнем в страхотните чаршафи и искаме да откраднем халата или хавлията, с удоволствие ползваме ресторантите с красивите тежки покривки и обичаме да ни е чисто.

Какво се случва в нашите хотели? Спалното бельо е трудно за описание, а хавлиите са като шкурка. Никой не желае да инвестира в консуматив, който трябва да се сменя 2 пъти годишно и да отговаря на стандартите и звездите, красящи комплекса. Инвестиращите са наистина малко и правят директна заявка към фабриката производител, прескачат посредници и си решават проблема… частично.

Защото, когато нямаш лоялен партньор отсреща – плачеш и нямаш капацитета да обзаведеш и 1 стая. И се доверяваш на ментето, което я издържи сезона, я не! В повечето случаи – след прането вече е за боклука. И клиента се превръща в боклук, прибира се с обриви, с алергии…

Денят ми продължава с преглеждане на новините и това, какво се случва в нашата мила родина, където лудите и алчните са на власт и въобще не им пука какво сътворяват и докъде са го докарали. Междувременно, следя Олимпийските игри и проблемите в здравния сектор, говоря по телефона, превеждам на английски и от английски…

Обсъждаме със Сохаил новото карго, доставка и кампания. Новата линия на The Quill Collection е бяла, с много бродерии и е предназначена за нормални и красиви хора – леко пухкави, средиземноморски тип, чаровни и вечно усмихнати хора.
Говоря с момичетата в магазина. Поръчвам новата визия в печатницата. Работния ми ден е смахнат. Но пък ми е адски приятно.

Ще има биряни и спаначена салата за вечеря. И много чай.

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • rosica kal4eva // 18 фев, 2014 //

    Идвам на вечеря и на чай !!!

Коментирай