Public Republic Art Studio

„Даото на Уорън Бъфет” – мъдрост, философия и бизнес съвети

19 ноември, 2013 от · Няма коментари

„Не е необходимо да вършите изключителни неща, за да постигнете изключителни резултати.“
Уорън Бъфет

buffett

Уорън Бъфет безспорно е най-популярният инвеститор не само в родината му САЩ, но и по света. Инвестиционните му постижения нямат равни на себе си, а в основата на забележителния му успех са упоритият труд, почтителността и най-трудно постижимото – здравият разум.

Бившата снаха на бизнесмена (Мери Бъфет) и дългогодишният му ученик (Дейвид Кларк) събират и описват най-находчивите, най-забележителните и най-забавните цитати на инвеститорa в изданието „Даото на Уорън Бъфет“ (с подзаглавие „Сентенции на легендарния американски бизнесмен, които разкриват тайните на неговия успех“).

Житейската мъдрост на определения за най-голям филантроп в света Бъфет е на пръв поглед елементарна, но притежава завидна практическа ефективност.

В „Даото на Уорън Бъфет“ авторите и експерти в т. нар. Бъфетология са подбрали мисли и крилати фази на бизнесмена от различни източници – лични разговори, интервюта, корпоративни доклади, биографични очерци и др. Сентенциите в изданието илюстрират практическите стратегии на Уорън Бъфет и са не само полезни указания за всеки инвеститор – голям или малък, – но и примери, които всеки би могъл да следва. За по-точно и описателно илюстриране на думите на Уорън на практика, съавторите са добавили кратки обяснения към всеки цитат, както и премери от редица сделки на бизнесмена. „Даото на Уорън Бъфет“ разкрива житейската философия и инвестиционните стратегии, осигурили на него и на акционерите на „Бъркшър Хатауей“ изключително богатство.

Мери Бъфет и Дейвид Кларк са дългогодишни познайници с Уорън Бъфет. Мери е негова снаха в продължение на дванадесет години (от 1981 до 1993 г.), а Дейвид е един от първите му ученици, който следва неговите съвети за бизнеса, много преди фамилията Бъфет да бъде известна. Мери и Дейвид са автори и на изданията „Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети“ и „Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта“, в които също разкриват интригуващи похвати и предлагат безценни „съвети от кухнята“ на легендарния бизнесмен.

120x200_Tvurda_Korica

Най-находчивите, бележити и забавни сентенции на световноизвестния инвеститор Уорън Бъфет са описани в книгата „Даото на Уорън Бъфет“ (ИК „Изток-Запад“), чийто автори са експертите в т. нар. Бъфетология Мери Бъфет и Дейвид Кларк.

    Издателство: “Изток-Запад”

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай