Public Republic Art Studio

Срядата е попреминала госпожица (6.10.2013)

7 ноември, 2013 от · Няма коментари

Ганка Филиповска

Тя не може да се отърси от генетичното си наследство. Вторникът е пил алкохол и е пушил прекомерно. Страданията й са плод на неговата неразумност. Трябва да изживее отреденото си време, но не знае как. Разкъсвана е между миналото и бъдещето, няма истинско настояще.

Сряда е девица, мост между два бряга, който чака нечии стъпки. Такива, че да я събудят за живот. Тя е еднодневка, която изтърва мига, отдадена на спомени и блянове. Сряда е нулева величина, разделила плюса и минуса. Навярно е зодия Везни.

Такава е моята сряда. Изпълнена с угризения и страх. Май пих повече, отколкото трябва? Господи, със сигурност пуших много! Не искам да умирам! Още съм в средата на пътя, още е сряда…

Старите госпожици обикновено нямат богат личен опит, но знаят много за миналото. И повече от всички други фантазират бъдещето. Днешната софийска сряда е хладна и дъждовна. Не обещава нищо хубаво. Трафикът на колите навярно е ужасен. Ако бях шофьор, щях да ръся ругатни, достойни за справочник. Всяко изречение в тях ще започва с „Да ти…”. Вариантите са сочни, страховити и насочени към най-близките ни. И не само. Да ти…
Започнах срядата по обед – тогава се събудих след споделения вторник. Слънчевото греене беше кратко колкото лятна любов. Трябва да променя начина си на живот, трябва да направя хиляди различни неща, трябва… Ега ти деня, който ме съсипва със сериозни размисли, дълбаещи като червей в крехка ябълка.

Днес моите клиенти, търговци на обувки, със сигурност са доволни. Вали. Температурите паднаха. Би трябвало да има продажби. Проглушиха ми ушите, че е прекалено топло и никой не купува зимната стока. Десет години съм в бранша. Напролет ще хленчат, че времето е студено и нямат купувачи. Те са винаги недоволни, Господ работи против тях. Но не изоставят магазините си, за да копат на полето.

Тази сряда очаква четвъртъка. Като годеник, който ще я изненада. Всеки има право на мечти, нали?

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай