Public Republic Art Studio

Венцислав Диков представя свои творби в Париж

16 септември, 2013 от · Няма коментари

plakat Dikov

През септември и октомври Венцислав Диков ще представи своя самостоятелна изложба в галерия “Jean-Pierre Barbance” в Париж.

Изложени са двадесет и пет нови платна, нарисувани от художника през летните месеци.

Могат да бъдат видяни както характерните за автора фигуративни и илюстративни поредици, така и абстрактни картини с цветови напластявания – посока, в която авторът експериментира активно напоследък.

Венцислав Диков е роден на 25.09.1979 г. в София. Завършил е класическа китара в Национална Mузикална Aкадемия “Панчо Владигеров”, София и Висше Mузикално Училище в Мюнстер, Германия.

От 2003 г. активно се изявява в областта на изобразителното изкуство. Прави многo изложби у нас и в чужбина – самостоятелни изложби в галерия “Натали”, София (2004), в галерия “Арт Деко”, Шумен, в галерия “Богориди”, Бургас (2005), в галерия “Автограф”, Пловдив, участие в Ankara Art Forum, Анкара (2006), Самостоятелни изложби в галерия “Икар”, София и в Български Културен Институт, Берлин (2008), в “Червената къща” в София и в “Café Bliss” в Барселона (2012).

От 2012 насам той има постоянна експозиция в “Carré d’Artistes” Art Gallery, Кьолн, а през месеците септември и октомври – самостоятелна изложба в “Galery Jean-Pierre Barbance”, в Париж. Венцислав Диков се занимава активно и с композиране на музика.

Тази пролет неговата пиеса “Зелена сюита” взе награда от конкурса “Музиката и земята” в София, а през октомври, на фестивала “AmBul” предстои премиера на неговия първи струнен квартет.

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай