Public Republic Art Studio

Здравка Евтимова с нови публикации в чужбина

13 август, 2013 от · 1 Коментар

Здравка Евтимова книга в Гърция Предна корица
„Безкраен юли“ на гръцки от издателство „Параксенес Мерес“

В периода май-юни 2013г.:

 • Гръцкото издателство „Параксенес Мерес“, Атина, публикува на 1 юли 2013 г. сборника с разкази „Безкраен юли“ от Здравка Евтимова. Това е първата книга от серията от чуждестранни автори на издателството, наречена „С “Параксенес мерес” по света“.
 • Американското издателство “All Things That Matter Press”, публикувало през 2012 г. сборника „Време за косене“ и други разкази“ (“Time to Mow and Other Stories”) от Здравка Евтимова, на 25 юни 2013 г. публикува новелата на писателката „Отново дъщеря“ (“Daughter Again”) в своята специализирана серия Self-contained Fiction за произведения до 20 000 думи.

  Информация за новелата можете да получите на сайта.

  Можете да прочетете излязлата наскоро на английски език рецензия от американската литературна критичка Мери Кларк за книгата „Време за косене и други разкази“ на Здравка Евтимова в GOODREADS тук.

  Рецензията завършва с думите: „It is time for America to discover her.“ – „Време е Америка да я открие“.

 • Разказът на Здравка Евтимова „Моята среща с 2012 г.“, публикуван в неделната литературна притурка на ежедневника „Уен Хюи“, вестник с разпространение в цял Китай, беше подбран и публикуван в антологията „Най-доброто от страниците на Уен Хюи“. Разказът беше преведен от английски на китайски език от известната културна деятелка на Китай Ху Пейхуа.
 • Разказът на Здравка Евтимова „Кръв от къртица“ спечели награда за цялостно произведение на конкурса „Наджи Нааман“, в Бейрут, Ливан. В конкурса са взели участие 1632 участници от 56 страни, сред които САЩ, Великобритания Германия, Франция, Италия, Норвегия, Южноафриканска Република и др.

  Раздадените награди са общо 54, разпределени в три различни категории – „Цялостно творчество“, „Експеримент“ и „Цялостно отделно произведение“.

  Конкурсът се организира с цел да подбере открояващи се литературни творби както със своето съдържание, така и по отношение на стила, които обогатяват и прибавят нови измерения на исконните човешки ценности.

 • Здравка Евтимова Книга в Гърция Задна корица
  „Безкраен юли“ на гръцки от издателство „Параксенес Мерес“ – задна корица

  Рубрики: Frontpage · Новини

  Етикети: ,

  Прибави страницата Public Republic към фаворити
  Artnovini

  1 Kоментар за сега ↓

  Коментирай