Public Republic Art Studio

Artist of the Week – Манел Гомез

20 август, 2013 от · Няма коментари

Exclusivno_za_Public_Republic

Теодора Атанасова разговаря с фотографа Манел Гомез

Манел Гомез е на 34 години от Барселона. Учител е и винаги е обичал изкуството. Но само любителски. Преди 4 години той хваща апарата и това става негова страст. Определя се като тих човек, който обича здравословната храна, музиката и спорта.

THIS IS ME

Фотографията за теб професия ли е или хоби?

По-скоро хоби. Въпреки че от време на време се докосвам до професионалното засега фотографията е част от нещата, които правя през свободното си време.

7636233892_29cb8c8ece_h copia

Ще ни разкажеш ли за интересен момент от твоя опит като фотограф?

Пред камерата винаги се случват интересни неща и резултатът никога не спира да те изненадва. Но най-вълнуващият момент беше, когато срещнах приятелката си, разбира се, благодарение на фотографията. Тя винаги има интересни нови идеи и това ми дава стимул да се усъвършенствам.

Имаш ли любимо място, където снимаш?

Няма определено място, което да ми е любимо. Обичам да изляза с фотоапарата без да знам какво ме очаква навън.

7272514802_d592efed77_h copia

Мислиш ли, че е трудно да покажеш нещо напълно различно и уникално?

Не, защото фотографията дава много възможности. Можеш да вложиш нещо от себе си, затова винаги има еволюция, а не застой.

7319532390_a161c4e811_h copia

Смяташ ли, че за един артист е необходимо да посещава училище по изкуство?

Ако имаш талант, можеш да правиш добри снимки и без да посещаваш такова училище. Но един артист получава по-големи възможности за развитие и реализация благодарение на училищата по изкуства. Ако искаш да се развиваш в тази насока, според мен е по-добре да не бъдеш просто самоук фотограф. Не казвам, че не можеш да успееш и по другия начин, но защо да се ограничаваш?

8489302355_ead0f40b0c_h copia

Как би описал стила си?

Не съм сигурен дали съм си създал точно определен стил. Винаги пробвам нови неща, но като цяло се стремя снимките ми да изразяват емоция. Обичам по-нежните цветове и тонове. Обръщам голямо внимание на детайлите, за да може основното изображение да изпъкне. Обичам да пресъздавам обекта такъв какъвто е – в реалните му размери. И накрая, когато обработвам снимката, няма нужда от големи промени, само от лек щрих.

7372500822_0be3eb9d54_h copia

Колко важен е Photoshop в твоите снимки?

Снимките винаги се нуждаят от обработка. Използвам програмата, за да покажа най-доброто в моите снимки. Photoshop ни помага да изградим имиджа на снимката, а също и нашия собствен.

8500393010_13b3262aff_h copia

Има ли нещо, което обожаваш да снимаш?

Обичам да снимам хора, улици, животни…. Всичко, което влиза в полезрението ми. Златната среда е да обръщаш специално внимание на всеки кадър. Но ако все пак трябва да избера нещо конкретно, портретите са моята слабост.

8758300551_9246cc7a98_h copia

Искаш ли да кажеш нещо на нашите читатели?

Най-важното нещо е никога да не се задържаш на едно място. Ако си ангажиран с някакъв проект, това винаги ще даде резултат. Хубавото нещо на фотографията е че ни позволява да изразяваме себе си и не поставя граници на въображението. Всеки един от нас има собствен почерк в изкуството, затова и то става толкова цветно и многообразно.

Наистина е много хубаво, че съществува списание като Public Republic, което вдъхновява много хора. Затова и съм щастлив, че съм част от рубриката Artist of the Week.

9195318002_3b03c63659_h copia

Тук можете да посетите страницата на Манел Гомез

Рубрики: Frontpage · За творчеството · Модерни времена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай