Public Republic Art Studio

SOLAR DANCE ARENA @ SPIRIT of Burgas 2013

28 юли, 2013 от · Няма коментари

За всички нощни птици – единичен билет *след полунощ* на цена от 40 лева

1-Andy-DJ

Първият гост на Solar Dance Arena на 27 юли ще е резидентът на Yalta Club и на Solar – българският талант, показвал многократно, че не отстъпва по нищо на чуждестранните си колеги – DJ Juan Alvarez. Той ще се появи зад пулта точно в 1.15, за да подгрее публиката за визитата на най-известното транс трио ABOVE&BEYOND.

A&B_Credit_AmeliaTroubridge_1

За признанията и успехите на тримата симпатяги може да се говори много, но достатъчно е да се спомене, че са единствените спечелили два пъти наградата Essential Mix Of The Year за 2004 и 2011 г., както и 8-мото им място в Тор 100 на най-добрите диджеи в престижната класация на DJ Mag за 2012 г.

A&B_Credit_AmeliaTroubridge

Майсторството си зад пулта на Solar Dance Arena те ще покажат в разбиващ 2-часов сет, който ще приключи в 4 часа след полунощ. Веднага след тях парти щафетата ще поеме едно от най-значимите имена на електронната сцена PAUL OAKENFOLD.

Той е определян като най-влиятелният диджей в света от най-престижните медии и е записан в Книгата за рекордите на Гинес именно с това си прозвище. Номинираният два пъти за Грами артист е една жива легенда, която за последно видяхме в България като подгряващ диджей на концерта на Мадона в София, но за първи път феновете на електронната музика ще имат честта да посрещнат изгрева с него на черноморския бряг.

Andy-Chair-hi

Втората фестивална нощ на Solar Dance Arena ще започне в 1.15 часа с дръм енд бейс иконата ANDY C. Родните фенове още помнят заряда на партито, което спретна преди две години отново на SPIRIT of Burgas. Самият Andy C обяви това свое участие като „най-силното си събитие за 2011 г.”, а очакванията на всички са, че тази година ще е още по-велико.

Веднага след него в 2.45 часа на Solar Dance Arena ще се появи австралиецът, който покори света, променяйки разбирането за лайв музика – DUB FX. Изпълненията на феноменалния бийтбоксър представляват умела комбинация от бийтбокс, дъб, реге, хип хоп и дори дръм енд бейс. Именно проводници на последния стил у нас са момчетата от H.M.S.U., които заедно с BALKANSKY, HIGH ROLL и BASSCATZ & SLIM ще закрият по изгрев слънце шестото издание на SPIRIT of Burgas.

DubFx

SPIRIT of Burgas 2013 подкрепя Кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа 2019.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2013 отново се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar.

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:
 2008 – сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
 2009 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
 2009 – сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
 2009 – програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
 2010 – номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
 2010 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
 2011 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
 2012 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

DubFx2

За повече информация:

Елианна Лилова, PR SPIRIT of Burgas
[email protected]; + 359 887 66 14 45

www.spiritofburgas.com
www.facebook.com/spiritburgas

Рубрики: Frontpage · Новини · Сцена

Етикети: , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай