Public Republic Art Studio

Криминале 2D в Младежкия Театър

21 юни, 2013 от · Няма коментари

Теодора Атанасова

Обичате ли театъра? А крими историите? Да се смеете без да можете да си поемете дъх? А всичко това в едно? Мислите,че е невъзможно? Грешите. Представлението на Младежкия театър “Криминале 2D” съчетава всичко това в едно, или както казва Синди Крауфорд – „Перфектният начин за стягане на коремните мускули”. С още много изненади и забавление…

Актьорският състав се състои от млади и свежи попълнения на българската театрална сцена или по-точно от абсолвентите на НАТФИЗ, от класа на Атанас Атанасов – випуск 2011. Сред тях можем да различим вече познати имена от българския ефир като Дария Симеонова, Никола Стоянов и Иво Аръков. Дария играеше в един от най-успешните български сериали “Под прикритие”, а Никола гради кариера като рокаджия в “Революция Z”. С писане на стихове се занимава Иво, който има собствена страница в Public Republic. На малкия екран можем да го видим в сериала “Фамилията”.

teatyr_portrait_6
На снимката виждаме Иво Аръков с един от емблематичните предмети за представлението

Постановката е режисьорски дебют за Мартин Каров. Той е една всестранна развита личност, защото можем да го видим и като актьор във вихъра му на сцената. Освен това Мартин е композитор, с номинации за “Икар” и “Аскеер”.Текстовете са по пиесите “Българско криминале” и “Сводници”, а виновникът за тях е Иво Сиромахов, известен със специфичното си чувство за хумор.

Представлението се харесва на младежите не само заради раздвижения сюжет, но и благодарение на интересната идея да бъде двуизмерно, за по-благозвучно – кримАнимация. По този начин се осъществява още по-близка връзка на актьорите с публиката. Тяхната непринудена игра ни потапя изцяло в постановката, като не ни оставя нито за миг да скучаем, а ни зарежда с много положителна енергия.

Залата на Младежкия театър се пълни със свежи хора готови да поемат всяка глътка от забавлението, което са им приготвили актьорите. Не случайно билетите за постановката свършват седмици преди представлението. Това е доказателство за това как младите хора все повече преоткриват театъра като интересно и любимо място.

В сюжета се преплитат няколко истории, който поставят героите в множество комични и абсурдни ситуации. Мястото на действието се развива в залязващия джаз клуб „Пияната катеричка”, чието лице е колоритната му певица Буба. Атмосферата се допълва още от амбициозната сервитьорка Лора и барманът Алекс, които отварят агенция за запознанства, за да спасяват самотни души, но и да вдигнат клуба на крака. От тук започват и куриозите, в които героите изпадат, като уредената среща между секси интелектуалка с борец, висшист от Спортната академия.

В ролята на закрилник на клуба се явява частният детектив Вили Велинов, който е готов да се справи с мистериозна кражба, да спаси дамите от серийния изнасилвач Башев или пък Буба от тайния й обожател. Неотлъчно до него стои и дясната му ръка – репортерът Павел Павлов, със закачливия прякор „секси-кекси” заради слабостта му към пищните руси мадами.

kr2d
На снимката отляво-надясно са актьорите – Христо Пъдев, Лилия Гелева, Илчо Димитров, Александър Хаджиангелов, Дария Симеонова и Никола Стоянов

“Криминале 2D” е една приятна закачка с реалния свят, леко ироничен поглед върху стремежа ни да изглеждаме по-важни в очите на другите. Това е представлението, което ни показва как да не бъдем толкова сериозни, а да погледнем отстрани и да се посмеем малко и на себе си. Кой знае, може пък да открием частица от нас дори в някои от героите.

Рубрики: Frontpage · Сцена · Хумор

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай