Public Republic Art Studio

Отново ви съветвам…

29 май, 2013 от · Няма коментари

Велемир Димитров

j

Завършекът на едно епично приключение ни очаква в „Страната на сънищата 3” – „Иглата на Лабакан”.

Преди време ви посъветвах да прочетете първите две книги от трилогията на Юлия Спиридонова – Юлка „Страната на сънищата”. Дано да сте го направили, защото третата книга, т.е. финалът, вече е в книжарниците.

Прочетох „Иглата на Лабакан” и мога да кажа три неща за нея: много е интересна, прекрасна е, върхът е!!! Не мога да ви опиша, колко се зарадвах, като я видях в любимата ми книжарница… Грабнах я веднага и хукнах към касата да си я купя. После я четох в автобуса, в новооткрития до нас магазин по време на семейното пазаруване, вкъщи до един часа през нощта и пак не можах да й се наситя.

На следващия ден, на мига щом се разсъних, я почнах пак и не я оставих, докато не я прочетох. Защото в нея Юлка изплита копринени нишки от интриги, борба за власт, неочаквани обрати, тайни, които не можете да си представите. Така любимата ми писателка е направила чудесен подарък на всички деца за 24 май и за много бъдещи празници. Нейната трилогия е най-добре завършената трилогия от всички трилогии на този свят и в Страната на сънищата – е, поне от тези, които аз познавам :) .

Как мислите, какво ще стане, ако Страната на сънищата бъде унищожена? Как ще живеем без сън?… Това е въпросът, чийто отговор Иво, приятелят му Кодо, полубрат му Етиен, видението Де Форси, кралицата Сон, придворният магьосник Фърн Руис и нахалната му и свадлива баба Вру трябва да предотвратят да се случи. Злодеите от втората книга „Кралска кръв” Суза и Войт кроят нова пъклена конспирация – унищожаването на любимата ни страна и нейният крал Иво чрез изхвърляне на токсични отпадъци в прекрасната й природа.

Единственият начин бедствието да се предотврати, е проходът между двете измерения да бъде зашит от един магически предмет, прехвърлен в човешкия свят – Иглата на мнимия принц Лабакан (припомнихте ли си Вилхелм Хауф?). Етиен разбира, че ще намерят следите на иглата в старите приказки и проучването започва. Пътешествието по човешкия свят за Иво и Кодо тръгва от Александрия, минава през малко селце в България и завършва в замъка Нойшванщайн в Бавария. Там се развихря епичният сблъсък, определящ съдбата на двата свята.

Рубрики: Frontpage · За творчеството

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай