Public Republic Art Studio

26.05.2013

26 май, 2013 от · 7 Коментара

Мартин Иванов

Ти виждаш нещата и питаш „защо?” Аз мечтая за нещата, които никога не са били и питам „защо не?”

Аз мечтая за по-добър свят, в който да обичам истински, в който ти да разбереш чувствата ми, в който приятелите ни да се радват за нас, а родителите ни да бъдат горди. Всички живеем на тази планета и вероятно погледната от Космоса, тя е просто едно огромно цветно кълбо, но ако същото огромно цветно кълбо бъде погледнато от всеки един от нас поотделно, вероятно ще има 7 милиарда различни гледки.

”Човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му”, а нещата, представени по този начин, ясно казват, че всеки един малък мечтател като мен и теб може да преобърне собствения си свят, превръщайки се от малък и невзрачен лилипут в големия Гъливер. И всичко това, защото и ти си като мен, приятелю, и вместо да си лягаш без грам надежда, без мечти, пречупен от злободневните проблеми, просто се завиваш през глава, започваш да стискаш очи представяйки си се по-добър, по-щастлив, по-материално облагодетелстван и всичко това в един по-добър свят, който сам можеш да създадеш.

В това се състои и силата на човека – всеки я има, но не всеки разкрива пътя до пълния си потенциал. Не мисли лоши неща, лягай си с усмивка и се събуждай с по-голяма. Това е принципът. Макар че настройването към положителни мисли е познание, което не всеки е готов да приеме. За което не всеки има сетива.

Квантовата физика доказва, че цялата Вселена е движена от енергия, която ние създаваме с мислите си и честите визуализации. Ако правиш добри дела, ако имаш положителни мисли и се срещаш с оптимистични хора, то тогава привличаш огромна градивна енергия. И помни, че можеш да спечелиш много състезания и конкурси, но истински победил ще си, когато успееш да обориш себе си и успееш да усвоиш истинските ценности.

Още от началото на своето съществуване хората се поставят в дилемата с полупълната и полупразната чаша. Има много различни гледни точки, но истината е, че науката и по специално квантовата физика, доказва, че животът е по-благосклонен към хората, за които чашата е полупълна. Позитивно мислещите, заредени с мечти и амбиции, привличат огромна градивна енергия към себе си, помагаща им във всяка секунда от техния живот.

Мнозина не вярват в чудеса. Не вярват в нищо, което не може да се пипне, види, помирише. В нищо нематериално, извън познатите догми. В нищо, което не може да се обясни с причина и следствие, или да отговори на въпроса „защо”. А всъщност мечтите са самолетен билет, който води извън нашето измерение, където всичко е възможно и колкото и фанатично да звучи, животът ни би бил безсмислен без тях.

Реалността започна да става толкова фалшива, че хората спряха да сънуват. Но дори в криза, в една какофония, в която анархията не е вид управление, а начин на преживяване, именно мечтите са ценността, която никой не може да ти открадне, да ти отнеме или просто да я продаде на друг. „Реалността е фалшива. Мечтите са истински”, каза Тупак Амару Шакур (2pac) и така изживя живота си.

Мечтите, насочени към бъдещето, винаги са по-добра алтернатива от историите, разказващи за миналото. На света не съществува човек, който да не остарее, след като е заменил мечтите си с отчаянието. Докато човек има за какво да се стреми и да се бори, нищо и никой не могат да му попречат, нито възрастта, нито проблемите, нито ангажиментите, те са просто оправдания.

Мечтай за утре, живей за днес, защото ако днес не посееш, утре няма и да пожънеш. Думата „невъзможно” е най-обикновена дума, с която някой си е направил експеримент и е добавил отрицателната частица „не” отпред. С други думи всичко е възможно, стига да повярваш в него. Защото и Колумб не е знаел на къде отива, но заради това, че е имал цел, познатите ни континенти днес са седем, а не шест

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

7 Kоментара за сега ↓

 • Wheelchair Accessible Vehicles // 17 фев, 2017 //

  Can you tell uss more about this? I’d love to find out some additional information.

 • Gaye // 2 мар, 2017 //

  Mantén siempre encendida la llama del amor dedicando bonitos detalles,
  palabras cariñosas, oraciones y poemas románticos, así tu relación pervivirá para siempre.

 • Mellisa // 14 май, 2017 //

  Esperemos sean un motivo más para que gocen de su relación y que todos
  y cada uno de los sueños comunes empiecen a caminar con más fuerza.

 • fasting to lose weight // 1 юни, 2017 //

  The meal will assist you to regulate the spike in your
  blood sugar levels level which means your person is not shocked by the addition of the latest alcohol calories or
  sugars. Yo-yo dieting , reducing your weight and gaining
  it back to escape starvations mode, than losing, etc. But if
  your water consumption is increased, your system will stop storing water thus this
  can reduce your system weight. http://coskunotovinc.com/userinfo.php?uid=546676

 • warframe platinum hack pc // 14 юни, 2017 //

  Some mods have received major buffs and nerfs across the board, although a few mods in particular remain incredibly effective and still are able to render some mod permutations as
  ineffective. ‘ As the spiritual successor to DE’s very own ‘Dark – Sector’ title for the Playstation 3 slim and Xbox
  360 System, Warframe concentrates on an ongoing conflict between various factions across the galaxy, and as for
  the living space ninja clan known as Tenno, it’s their job to have these factions in check.
  My vision flattened, the listening to muffled and
  buzzed. Since many of the components are tricky to find, all but those with by
  far the most time to devote will be lured to pay up for new Warframes (at an typical cost
  of about 10 every suit), or simply opt to stage up their starting equipment.

 • Wntdco.mx // 26 юли, 2017 //

  Great site you have here.. It’s difficult to find good quality
  writing like yours nowadays. I really appreciate
  individuals like you! Take care!!

 • Lucie // 28 сеп, 2017 //

  y Rolex Industrie Es muy importante que el reloj funcione y siga funcionando a lo
  largo de todo el tiempo que el pegamento esté secándose.
  and Rolex Industrie SA es una compañía suiza de relojes de pulsera y accesorios, creada tras la fusión en 2004, de Montres Rolex En la actualidad los relojes se han transformado en el
  complemento desde el como se articula el resto del estilismo de cualquier look actual.
  ,

Коментирай