Public Republic Art Studio

26.05.2013

26 май, 2013 от · 2 Коментара

Мартин Иванов

Ти виждаш нещата и питаш „защо?” Аз мечтая за нещата, които никога не са били и питам „защо не?”

Аз мечтая за по-добър свят, в който да обичам истински, в който ти да разбереш чувствата ми, в който приятелите ни да се радват за нас, а родителите ни да бъдат горди. Всички живеем на тази планета и вероятно погледната от Космоса, тя е просто едно огромно цветно кълбо, но ако същото огромно цветно кълбо бъде погледнато от всеки един от нас поотделно, вероятно ще има 7 милиарда различни гледки.

”Човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му”, а нещата, представени по този начин, ясно казват, че всеки един малък мечтател като мен и теб може да преобърне собствения си свят, превръщайки се от малък и невзрачен лилипут в големия Гъливер. И всичко това, защото и ти си като мен, приятелю, и вместо да си лягаш без грам надежда, без мечти, пречупен от злободневните проблеми, просто се завиваш през глава, започваш да стискаш очи представяйки си се по-добър, по-щастлив, по-материално облагодетелстван и всичко това в един по-добър свят, който сам можеш да създадеш.

В това се състои и силата на човека – всеки я има, но не всеки разкрива пътя до пълния си потенциал. Не мисли лоши неща, лягай си с усмивка и се събуждай с по-голяма. Това е принципът. Макар че настройването към положителни мисли е познание, което не всеки е готов да приеме. За което не всеки има сетива.

Квантовата физика доказва, че цялата Вселена е движена от енергия, която ние създаваме с мислите си и честите визуализации. Ако правиш добри дела, ако имаш положителни мисли и се срещаш с оптимистични хора, то тогава привличаш огромна градивна енергия. И помни, че можеш да спечелиш много състезания и конкурси, но истински победил ще си, когато успееш да обориш себе си и успееш да усвоиш истинските ценности.

Още от началото на своето съществуване хората се поставят в дилемата с полупълната и полупразната чаша. Има много различни гледни точки, но истината е, че науката и по специално квантовата физика, доказва, че животът е по-благосклонен към хората, за които чашата е полупълна. Позитивно мислещите, заредени с мечти и амбиции, привличат огромна градивна енергия към себе си, помагаща им във всяка секунда от техния живот.

Мнозина не вярват в чудеса. Не вярват в нищо, което не може да се пипне, види, помирише. В нищо нематериално, извън познатите догми. В нищо, което не може да се обясни с причина и следствие, или да отговори на въпроса „защо”. А всъщност мечтите са самолетен билет, който води извън нашето измерение, където всичко е възможно и колкото и фанатично да звучи, животът ни би бил безсмислен без тях.

Реалността започна да става толкова фалшива, че хората спряха да сънуват. Но дори в криза, в една какофония, в която анархията не е вид управление, а начин на преживяване, именно мечтите са ценността, която никой не може да ти открадне, да ти отнеме или просто да я продаде на друг. „Реалността е фалшива. Мечтите са истински”, каза Тупак Амару Шакур (2pac) и така изживя живота си.

Мечтите, насочени към бъдещето, винаги са по-добра алтернатива от историите, разказващи за миналото. На света не съществува човек, който да не остарее, след като е заменил мечтите си с отчаянието. Докато човек има за какво да се стреми и да се бори, нищо и никой не могат да му попречат, нито възрастта, нито проблемите, нито ангажиментите, те са просто оправдания.

Мечтай за утре, живей за днес, защото ако днес не посееш, утре няма и да пожънеш. Думата „невъзможно” е най-обикновена дума, с която някой си е направил експеримент и е добавил отрицателната частица „не” отпред. С други думи всичко е възможно, стига да повярваш в него. Защото и Колумб не е знаел на къде отива, но заради това, че е имал цел, познатите ни континенти днес са седем, а не шест

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

  • Wheelchair Accessible Vehicles // 17 фев, 2017 //

    Can you tell uss more about this? I’d love to find out some additional information.

  • Gaye // 2 мар, 2017 //

    Mantén siempre encendida la llama del amor dedicando bonitos detalles,
    palabras cariñosas, oraciones y poemas románticos, así tu relación pervivirá para siempre.

Коментирай