Public Republic Art Studio

Ателие Фотограми за деца

9 май, 2013 от · Няма коментари

с Мария Ангелова

photogram_6

20 май ( понеделник) 16.00 – 20.00ч. във ФотоСинтезис Арт Център

ФОТОГРАМИ – за деца с представяне на автора Мария Ангелова. За да се включите за участие в уъркшопа е нужно да се запишете предварително на е-мейл: [email protected]

Таксата за участие е 5лв. и се заплаща на място, преди началото на уъркшопа.

Ателието е насочено към изследване на изобразителните възможности на Фотограмата. Това e една от първите техники на фотографията. Представлява фотографско изображение, получено без камера чрез поставяне и осветяване на предмети директно върху повърхността на светлочувствителния материал (фотохартията).

Осветяването може да се извърши с най-различни светлинни уреди – фенеречета, запалки, светлина от челник, LED и др, като в процеса на осветяване обектът и/или светлината могат да се движат, създавайки триизмерно изображение върху двуизмерна плоскост. Работи се в затъмнено пространство, импровизирана фотолаборатория.

Методът е свързан с експеримента, въображението и изненадата.

Ателието дава базови знания и умения в областта на фотографията – както за основните изразни средства като кадриране, композиция, светлина – посока, наситеност и контраст, така и за изразността на Фотограмата.

photogram_8

За водещия

Мария Ангелова е завършила фотография в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в класа на доц. Иглена Русева. От 2006г. работи в различни агенции, занимаващи се с връзки с обществеността и реклама, а по-късно като фотограф на свободна практика.

Участва в няколко групови изложби – в Пловдив, в рамките на Международните Фотографски Срещи, в София, във Велико Търново. През 2011г. открива първата си самостоятелна изложба „Сливане“ – портрети на куклени актьори и техните кукли от периода 1959г. – 2011г.

Участва в „Лятната театрална академия за деца в риск“ в Широка Лъка през 2011г. и 2012г. През 2010г. за първи път организира ателие по фотография и работи с деца от 6 до 14 години в Арока, Португалия.

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай