Public Republic Art Studio

Сватбата чудо

11 април, 2013 от · 1 Коментар

Иво Орешков

Не знам кой вярва в чудеса и кой не, но да ги има тези снимки е истинско чудо! Имах привилегията да снимам сватбата на моя приятел – Полковника.

1

2

3

4

Само преди около 10 години той беше един от най-пропадналите пияници в града. Съсипан от житейските си проблеми, той бе изгубил всякаква надежда и напълно се бе предал. Вече 50-годишен, живееше ден за ден, в търсене на мизерни суми пари, които да обърне в алкохол. По цял ден обикаляше из улиците с надеждата да намери цигара или поне фас.

5

6

7

8

9

10

Тогава го срещнах и му казах, че Исус го обича! Че за него има по-добър живот. Живот, в който той може да е истински щастлив. Разбира се, трудно му беше да ми повярва, но винаги, когато му разказвах за чудесните дела на Бог, той ме гледаше с ококорени от удивление очи.

Имало е моменти, в които е вадил пистолета си (понеже е бивш военен) и го е насочвал към мен с думите, “ще те гръмна, защото знам, че ми говориш истината”.

Никога няма да забравя как една вечер в неговия мизерен апартамент, вонящ на цигари и алкохол, се молих за него. А Бог, без да обръща внимание на нетрезвото му състояние, видя сърцето му и взе думите ми на сериозно.

11

12

13

14

После поради ред причини бяхме изгубили връзка за около година. Но когато го видях след време, аз на свой ред ококорих очи от удивление. Видях Вени на един концерт.

На въпроса ми какво е станало с него ми отговори така: „Вече не близвам алкохол, а пистолетът ми изчезна без следа и не мога да го намеря никъде. Сега съм истински щастлив и знам, че Исус ме обича”!

15

16

17

18

Живеехме в различни градове и се виждахме рядко, но поддържахме приятелството си. Въпреки че беше преживял два неуспешни брака поради проблемите си с алкохола, той мечтаеше да си намери жена и да създаде ново семейство. Искаше този път да го направи по правилния начин.

19

20

21

И ето, че Бог отново взе желанието му на сериозно. На 60-годишна възраст той откри своята половинка и я взе за своя законна съпруга. Вдигнаха голяма сватба и аз имах привилегията да отразя с фотоапарата си това чудо, наречено любов!!!

22

23

24

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • Христо // 19 дек, 2013 //

    Велико нещо е извършил Господ,и аз искам същото!!

Коментирай