Public Republic Art Studio

LaText с дебютен сингъл и концерт

4 април, 2013 от · Няма коментари

Литературната рок група представя дебютния си сингъл „Любовна херостратегия” със специален концерт с гости и приятели

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LaText са готови с дебютния си сингъл „Любовна херостратегия“, който ще представят на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze, ул. „Христо Белчев“ 1 със специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio и смесено и мастерирано от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен „Любовна херостратегия“ ще прозвучат и най-новите композиции на четворката – „Офталмология на отсъствието“ и „Париж“, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!

Заедно с LaText на сцената ще бъдат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група „Остава“, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер.

LaText

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) .

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, както и участия на няколко музикални, театрални и литературни фестивала – пловдивския „Улица Отец Паисий“, „Седмици на четенето“ в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“.

Входът за концерта е свободен!

LaText1

„Любовна херостратегия“ е на:
https://www.youtube.com/watch?v=OEPvr9gB5sw
https://soundcloud.com/latext_official/veatpltovasq

LaText са на:
http://latext.eu
https://www.facebook.com/LaTextBg

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай