Public Republic Art Studio

Някъде прочете…

8 април, 2013 от · Няма коментари

Андриан Захариев

6991822080_6226048af1
Снимка: Bhumika.B

Някъде прочете, че няма нищо по-обещаващо от една любов и нищо по-безнадеждно от нейния край. Тя никога не се бе влюбвала и никога не беше обичала. Дали я бяха обичали – не знаеше. Нейните представи за много и малко, бяха различни от тези на останалите.

За годините на своя живот беше разбрала, че надеждите много често са последвани от разочарования и че след слънчевите дни вали дъжд. Затова тя знаеше, че ако времето в петък е хубаво, то почивните дни ще е лощо.

Веднъж ми каза: „Идва момент, когато не ни остава нищо, за което да съжаляваме – дори онова, което сме пропуснали.” Разсъждаваше, че възможностите не са нищо друго освен предизвикани случвания. Поради тази причина, обвиняваше себе си за всичките си неуспешни връзки, в които не бе могла да обикне никого.

Не беше песимист, но беше по-близо до сдържаната депресия, отколкото до агресивния оптимизъм. Имаше моменти, в които обмисляше самоубийство, а оптимизмът й достигаше връхната си точка – когато осъзнаваше, че никога няма да сложи край на живота си.

Животът е по-голямо предизвикателство от смъртта. Смъртта е безлична и суха – като стафида в гнездото на паднала пломба. А животът… За нея животът бе сочен – на моменти горчив, друг път сладък или пък съвсем кисел, но все пак сочен.

Рубрики: Frontpage · Tворчество

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай