Public Republic Art Studio

Едни от най-популярните и атрактивни хореографи в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис идват у нас за Танцова работилница Dance it!

1 март, 2013 от · Няма коментари

За шеста поредна година Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ ще изпрати най-добрите участници на обучение в САЩ

Common_Photo_Fb

От 1 до 7 април Фондация «Танцово изкуство – Илиев» ще проведе за седми пореден път своята Танцова работилница Dance it! В рамките на интензивна едноседмична програма световноизвестни хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от цялата страна и съседните държави. Всички записали се, професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещават майсторски класове на утвърдени танцьори в различни стилове.

Theresa

Специално по покана на организаторите от Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, у нас пристигат двама от хореографите на Alvin Ailey School – една от най-известните и престижни академии по танц в света, създадена от световноизвестния хореограф Алвин Ейли (Alvin Ailey), на който в момента е посветена и изложба в Галерия Credo Bonum с подкрепата на Американско посолство в България.

Theresa_Dream

Освен че ще водят седем-дневни танцови ателиета, Тереза Рут Хауърд (класически балет стил Баланчин, Alvin Ailey School, Ню Йорк и водещ колумнист на едно от най-престижните печатни издания в САЩ, Dance Magazine) и Крисчън вон Хауърд (модерен балет, Alvin Ailey School, Ню Йорк и Von Howard Project, Вирджиния) ще участват и в отворена дискусия, на която ще разкажат свои наблюдения от работата на танцовата компания на Ейли, както и интересни факти от процеса на обучение в Alvin Ailey School.

CvH_HT Section 2-1

Другите хореографи, които ще водят майсторски класове, са Айо Джанийн Джаксън (джаз, Bill T. Jones, Бродуей, Ню Йорк), Андреа Бър (хип-хоп, Debbie Reynold’s Dance Studios и Monsters of Hip Hop, Лос Анджелис) и Петър Илиев (характерен танц, Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл и Ballet Chicago).

Един от големите акценти на танцовата сцена в София тази пролет ще е и гостуването на компанията за съвременен танц VON HOWARD PROJECT, която идва по покана на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ специално за Танцова работилница и ще представи свой репертоар в самостоятелен спектакъл на 5 април, в Модерен театър.

Andrea Burr_Headshot

Пролетната Танцова работилница 2013 ще завърши с голям закриващ спектакъл в Театър „София“, на 7 април – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата. В края на Танцова работилница петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на Фондация «Танцово Изкуство – Илиев» и благодарение на финансовата подкрепа на Фондация «Америка за България».

Записването за Танцова работилница 2013 е на http://ilievdance.org

Ayo_4_for_site

Танцова работилница Dance it! е единственият по рода си формат, който дава възможност на танцьорите в България да се докоснат до високия професионализъм и майсторство на хореографи от най-престижните училища и компании за танцови изкуства в света, като в същото време има изключитело практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година, като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на все по-голям успех, като през 2012 г. близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони.

Iliev_2

Фондация „Танцово изкуство – Илиев” е организация с международна дейност, създадена през 2008 г. от Петър Илиев, български хореограф и преподавател от Чикаго, работещ в България и САЩ. Екипът на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” вярва, че талантливите хора са национално богатство и търси всички възможности да подкрепя танцовите таланти на България по пътя на тяхното професионално израстване.

www.ilievdance.org

Красимира Тотева
Връзки с обществеността
Фондация „Танцово изкуство – Илиев”
моб: (+359) 887 55 00 37
e-mail: [email protected]
www.ilievdance.org

Елианна Лилова
Връзки с обществеността
Фондация „Танцово Изкуство – Илиев”
моб: (+359) 894 33 46 90
e-mail: [email protected]
www.ilievdance.org

Рубрики: Frontpage · Новини · Сцена

Етикети: , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай