Public Republic Art Studio

SU – фотографска изложба на Вера Гоцева

10 февруари, 2013 от · Няма коментари

SU – фотографска изложба на Вера Гоцева –Ломовера
София, 18 февруари – 16 март
SOHO – ул.”Искър” 4

lomovera_poster_2

SU е втората самостоятелна изложба на Вера Гоцева – Ломовера. Непосредствено след успеха на предходното шоу “Арфа на тревите” , фотографката показва други снимки и на ново място. Този път домакин на едно от спряганите нови имена в лентовата фотография е SOHO.

За SU Вера казва, че това е “колекция от лято посред зимата”. Изложбата представя фотографии, заснети на три различни острова в последните четири години, като част от снимките не са показвани досега. SU носи името на турската дума за “вода” и това е ключ към всички снимки от изложбата.

Без значение дали водата присъства буквално или не, тя е там и пази спомена за други дни в друго време и на друго място. 90% от фотографиите представени в SU са снимани с лентови апарати – Ломо ЛК-А, Black bird fly и Minolta Hi-Matic.

За автора – Вера Гоцева – Ломовера се занимава активно с фотография от четири години и е попуряна чрез двата си фотографски блога – (www.lomovera.com и www.digitalvera.com ). Доскоро позната преди всичко като журналист и човек на думите, още с първата си изложба през декември 2012 Вера бързо се нарежда сред интересните имена на фотографията.

“Арфа на тревите” (първата изложба) предизвиква голямо любопитство у медиите и в резултат се появяват пет интервюта и два пъти по толкова анонса за събитието. Едновременно с това на 10ти декември 2012 на своята редовна годишна церемония за награждаване принос към правата на човека и правозащитността, неправителствената организация “Български Хелзински Комитет” обявява за Човек на 2012 “Протестиращият на Орлов мост”, илюстрирайки наградата си именно с фотография на Вера Гоцева – Ломовера.

Нейна снимка е изложена на три билборда за две седмици в рамките на кампанията на БХК. Извън фотографията Вера е част от екипа на “Софийски фестивал за наука” и редовно жури на FamLab. Занимава се неформално с еко-активизъм и човешки права.

За мястото – SOHO предоставя лесен и гъвкав достъп до напълно оборудвано работно място на хората, работещи на свободна практика, предприемачи и професионалисти от креативния сектор. SOHO е екосистема, съдържаща достъпна офис инфраструктура и предоставяща общност от сходно мислещи професионалисти.

Тя насърчава творчеството и обмена между своите обитатели, с цел катализиране формирането на предприемачески инициативи. SOHO насърчава различни артисти в областта на културата и представя всеки месец най-новите и любопитни имена от фотографията, дизайна и живопистта.

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай