Public Republic Art Studio

Ода за логиката

25 октомври, 2012 от · Няма коментари

Петър Краевски

ernestopletsch
Снимка: ernestopletsch

Според официалната наука, логиката е това: Ако е истина, че улиците са мокри при условие, че вали дъжд („р → q“), и сега вали дъжд („р“), то можем да заключим, че улиците са мокри („q“).

Добре, но как ще убедите българина, че у нас улиците изобщо са улици? Според нашего брата, тук улиците са не-улици („р → ¬р“) т.е. нещо друго, например – артилерийски полигон („р → t“). Ерго, когато по нашите ширини вали дъжд, това е пореден повод да теглиш една майна на правителството („р → fuck“).

Логиката твърди и това: Ако е истина, че всички хора са смъртни („∀x[F(x) → G(x)]“) и Бай Ганю е човек („F(a)“), то можем да заключим, че Бай Ганю е смъртен („G(a)“). Логично, но неправилно. Огледайте се.

Нима Бай Ганю не е безсмъртен? Радвайте се на пукнатините в българската логика! Тя е спукано гърне, в което наднича Слънцето. Често логиката няма нищо общо със здравия разум. Когато логиката куца, въображението лети!

Всъщност, Алеко ли създаде Бай Ганю или Бай Ганю – Алеко? Пука ви! И защо е логично честният да бъде прецакан? Защото така! У нас логичните въпроси водят до абсурдни отговори.

Попитах един политик: „Крадете ли?”, а той отвърна: „Предполагам, че ще вали, но чорапите ми са жълти!”. Ако пък вие ме попитате: „Защо пишеш така?”, по същата логика ще предположа, че мю мезонът е лептон в смисъл на фермион със спин 1/2, но въпреки това се радвам, че Окръжна болница е многоъгълник. Това – напук на разните конюнкции и дезюнкции. Логично, нали?

Рубрики: Frontpage · Tворчество

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай