Public Republic Art Studio

15 октомври 2012, понеделник

16 октомври, 2012 от · 5 Коментара

Тодор Тодоров

Започвам бавно. Аромат на книги и кафе сред чаршафите. Топла супа. И писане. Писма, план за книга, план за нещо друго. Още кафе.

После излизам да натъпча колата с масло и други жизнени сокове. Непознато момиче ми иска огънче на улицата. Вали дъжд. Мъгла лепне по неизмитите прозорци. В такива дни се пие червен чай и се чакат знамения. Или се палят пожари. Понеделниците са много добри за това. В такива дни японците извършвали харакири. След червения чай.

Понеделникът минава под знака на луната. Блед и загадъчен. После идва нощта. Мека като топъл хляб. И малко дим в тъмното. Късно е. Чудя се дали да не си направя червен чай.

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

5 Kоментара за сега ↓

 • Мартин Христов // 16 окт, 2012 //

  Клишета, клишета, клишета… А за пожарите, особено в планински райони, се носи наказателна отговорност!

 • Стоян Кирилов // 17 окт, 2012 //

  Мартине, явно мястото не ти е тук. Тук се мисли и чувства. Като не разбираш перфектната фраза и изказ, марш във форумите, където пишат за Бойко Борисов!

 • Мартин Христов // 18 окт, 2012 //

  Стояну,

 • Мартин Христов // 18 окт, 2012 //

  Съжалявам за пуснатото преди малко случайно!

  Стояне, “перфектният изказ”, който всъщност нищо не казва, ми е “любим”. Дори може и поезия да го наречем, но от това реденето на думи не добива нито смисъл, нито тежест, нито топлина… Съгласен съм, че да пишеш дневник в продължение на седмица е нелека задача, но да подреждаш хубави думи е далеч по-лесна работа… Както и да е, успех на автора в това му начинание!

  А императивните си подкани, моля, отправяй към близките и приятелите си, а не към културно изказващи мнението си хора.

 • Мария Липискова // 21 окт, 2012 //

  Съвършено поетична фраза. Изчистено поетична фраза. Чиста поезия в Дневници. Това е чисто литературно занимание. Това е чисто проявление на литературността, една наистина висока литературност. Успех на Тодор и на книгите му, какъвто безспорно той/ те вече има- Т.

Коментирай