Public Republic Art Studio

Царкинята и златното ковчеже

11 август, 2012 от · 4 Коментара

Виктория Тодорова

Carkinqta i zlatnoto kovcheje
Снимка: Sean MacEntee

Имало едно време един много силен и смел момък. Той бил висок колкото трима свои приятели, мускулите му опирали небето. Майка му се гордеела с него.

Край селото, в една пещера, обаче се криел голям змей, който тормозел хората и не им позволявал да вземат вода от близкото поточе.

Когато селяните прибирали реколтата, той я вземал и я опустошавал. Селяните живеели в пълен страх и не можели да излязат от домовете си, а който дръзнел, бил отвличан и не се завръщал никога.

Един ден безстрашният момък казал на майка си:
- Заминавам! Не мога да гледам как змеят измъчва съселяните ми.- Ще го убия и ще взема ковчежето, което носи силата на всички създания – добри и лоши. Само един почтен човек може да устои на силата им.

Майка му го изпратила със сълзи на очи, като му осигурила най-бързия кон в селото.
Момъкът запрепускал право към пещерата на змея. Когато пристигнал, му викнал:
- Змейо, предизвиквам те на дуел. Kойто спечели, ще задържи ковчежето и царкинята.

Змеят заръмжал в одобрение. Битката на живот и смърт започнала. Чували се ударите на заточените остриета на твърдите стоманени мечове. Момъкът пронизал змея с меча си и го разполовил. Взел ковчежето и отвързал царската дъщеря. Tя мигом се влюбила в него.

Завил ковчежето в една кърпа, качил царкинята на коня и тръгнали към двореца. Момъкът отворил ковчежето и всички сили се вселили в него. Светлина озарила земята. Всичко станало още по-красиво. Хората били щастливи. Момъкът и принцесата вдигнали сватба…
Дошли нови времена в селото. Хората почитали момъка.

Двамата с майка му и новата му съпруга заживели в замъка. Момъкът продължил да се бори със злото и накрая той станал истински герой.

Виктория Тодорова е на 12години от гр. Пазарджик – Първо основно училище “Св. Климент Охридски”. Написва приказката за конкурса “Приказки за 5 минути”

Виктория за себе си:

В пети клас съм на І-во ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Пазарджик. Занимавам се със спорт – тренирам бадминтон. Свиря на мандолина. Литературата е сред любимите ми предмети и много обичам да чета. Посещавам „Литературна работилница.”

Подари ми приказка

Рубрики: Frontpage · Tворчество

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

4 Kоментара за сега ↓

Коментирай