Public Republic Art Studio

Artist of the Week – Георги Карамихайлов

13 август, 2012 от · 2 Коментара

Exclusivno_za_Public_Republic

Интервю на Анелия Стоянова с Георги Карамихайлов, организатор на проекта „Човекът и водата”

Georgi Karamihaylov

Здравей, Георги! Това, с което се занимаваш, е страхотно! Как се зароди в теб дълбоката привързаност към водата?

Тази привързаност е съществувала дълго време в мен. Роден съм в зодия Скорпион, което е воден знак, баща ми е също Скорпион, а майка ми беше Рак (също воден знак).

Родния ми град е Варна – морската столица на България. На едно пътуване с кораба, където татко работеше, получих и морско кръщене – името Делфин.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov
Снимки: Георги Карамихайлов

Разкажи ни повече за този ритуал.

Ами има такава традиция сред моряците – когато млад моряк премине за първи път Гибралтарския пролив, да бъде кръстен от Нептун. Това се разиграва от старшите моряци, като в моя случай ме потопиха в басейна на кораба, защото бях още малък и не можех още да плувам.

И когато отидох при Нептун, той ми даде името “Делфин”. Имам и диплома.

Тогава бях малко разочарован, защо не е нещо по-гръмко и “мъжествено”, но с времето започнах все повече да откривам ненадминатите качества на делфините.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov

Доколко същността на водата среща допирни точки с твоята персоналност?

Както знаете водата има свойството да се приспособява към условията и въпреки това да запазва своята първични структура. Мекото е същевременно и най-силното. Тук читателят не трябва да бърка мекотата с мекошавостта, това са различни понятия.

Когато бях на 16 години започнах да се занимавам с Айкидо и видях и усетих много от тези принципи.

В житейския си път бях изправен в множество ситуации, в които трябваше да бъда гъвкав в решенията и поведението си. Така и се научих, че едно нещо може да стане по няколко начина.

Упорството трябва да е както упорството на реката, която се спуска и си пробива път, като главната й цел е долината и ако срещне някой твърд камък, тя просто го заобикаля и продължава напред …

Така че това до известна степен се превърна и в част от житейската ми философия.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov

А с човешката същност като цяло? Как би представил връзката човек-вода?

Бебето има около 90% вода, след това започва това количество да намалява, като приемат, че нормалният човек би трябвало да има около 70% вода.

От медицинска гледна точка водата е жизненоважна за живота на човека: тя участва в множество процеси, които не биха могли да се извършат без нея.

Затова и насочвам хората към една книга, която със заглавието си е достатъчно ясна и категорична : “Ти не си болен, а просто си жаден”. Книгата излиза и със заглавие : “Водата лекува, лекарствата убиват”

Лично аз съм се лекувал често с такива методи, които сме наследили от мъдростта на нашия народ. Като дете много често при настинка и температура си топях краката в леген с гореща вода, на дъното на който е посипана морска сол и обвит в топли одяла се потях.

Освен това майка, която прилагаше често народна медицина, ми е правила различни компреси: топли или студени в зависимост от признаците.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov

Освен лечебни, водата проявява и други забележителни свойства. Твърди се, че тя притежава памет, и в подкрепа на това са проведени многобройни опити. Би ли ни разяснил тази интересна хипотеза?

Да, водата притежава памет. Както знаем с видимо око можем да наблюдаваме нейните свойства: когато сложим водата в чаша тя приема формата на чашата, когато я сложим в леген, тя приема формата на легена.

Така и на молекулярно ниво, тя “приема” информация от околната среда – цвят, звук, дори мисли и чувства, защото всичко това е определена вибрация, която водата приема и съответно “пренарежда” нейната структура.

Това, разбира се, с невъоръжено око остава незабелязано. Опитите на японския учен Масару Емото показаха снимки на водни кристали, които са били подлагани на различни въздействия.

На някои им е пускана музика, на други им е поставяна снимка, на трети е поставен надпис. Вижда се, че колкото дадена дума или мелодия е по-хармонична, толкова и фигурата, която се образува.

Ето например кристалът, който съответства на химна на България.

Това ме навежда на мисълта, че чрез различните си реакции спрямо различните въздействия, водата може би се опитва да ни каже нещо. Какво според теб е нейното послание?

Това е много хубав въпрос, да, явно има нещо, което е закодирано в нея като послание. Това занимава и самият Масуро Емото, който след като открива тези връзки, въодушевено продължава с изследванията си.

Ще цитирам една част от книгата му: “Помня специално една снимка. Беше най-красивият и изящен кристал, който бях виждал, оформил се под въздействието на думите “Любов” и “Благодарност”.

Сякаш водата бе ликувала и бе ознаменувала момента със създаването на разцъфнало цвете. То беше толкова красиво, че спокойно мога да кажа, че от този миг нататък животът ми се промени.

Водата ми разкри за финеса на човешката душа и за въздействието, което думите “Любов” и “Благодарност” могат да имат върху света. “

На третия Международен конгрес по нанотехнологии, който се проведе във Варна, 2011 година, 1 ст. маг. инж. Живко Желев разпространи сред присъстващите една беседа на Учителя Беинса Дуно “За двете риби и петте хляба”, където е записано, че водата, това е съединението на мъжкия принцип – кислородът и женския принцип – водородът. Или казано по друг начин: съединение на ума и сърцето.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov

Едно от уникалните свойства на водата е свързано с получаването на т.нар Браунов газ. Разкажи ни повече за това „гориво на бъдещето”.

“Водата един ден, ще се превърне в гориво.” – казва Жул Верн в “Островът на мистериите”. Българинът Илия Вълков (преименуван на Yull Brown) усеща, че това е така, и след 35 годишни експерименти успява да докаже за съществуването на тази енергия.

Брауновия газ е вода, е едно съчетание от оксиводород и кислород. Интересното е, че атомите на кислорода не приемат едноатомна форма, а остават в двуатомна форма. И именно това съчетание дава на този газ учудващи и дори “интелигентни” свойства.

След изгарянето си тази вода, се превръща… отново във вода. Получава се кръговрат. Новото в създаването на този газ е, че той се получава чрез имплозия – създаване на вакум. Това е трудно за вярване на много учени, тъй като са свикнали при газовете да има експлозия.

Така откриваме и прилагаме създаващия принцип, на който е изградена Вселената.

А интелигентноста на Брауновия газ се проявява в това, че например, когато се използва за заваряване, температурата на пламъка на Брауновия газ се променя в зависимост от материала, който обработва.

Така може да доведе до изпаряване дори Ванадиевите стомани (едни от най-твърдите) и в същото време ако прокарате ръката си през пламъка, да не ви изгори.

Също така е интересно, че Брауновия газ има студен пламък, който загрява материалите единствено, когато е в контакт с тях и колкото е по-висока температурата на топене, толкова по-бързо материалът се нагрява.

Някои от приложенията му :
- ниска цена на електроенергия – ефикастността от преобразуването на електричество в топлина е 95%;
- може да се произвежда навсякъде – първични продукти са: електричество и дестилирана вода;
- заваряване при висока температура;
- неутрализация на атомни отпадъци;
- унищожаване на токсичните отпадъци;
- високоефективно отопление;
- получаване на чиста вода – Брауновия газ има голям капацитет за хидратация;

Чиста, евтина, възвръщаема, достъпна енергия !

И когато открива тази технология Юл Браун (Илия Вълков) иска тя първо да бъде въведена в страната му – България. От тогава са минали много години и, докато ние все още не знаем, че отново един българин дава на човечеството тласък към развитие, тези които знаят, прилагат, работят и вървят напред.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov

Откривател на Брауновия газ е българският професор Илия Вълков (Yull Brown). Имаме ли и друг принос в изучаването на тази жизненоважна течност?

Освен че българин я открива? А от българска страна, като защитава интересите на монополи, българските държавници нехаят?

Възможно е да имаме и друг принос, за който в момента не знам. Но ми е тъжно, че ни се дават решения на проблемите ни, дава ни се нещо, с което можем да си подобрим положението, а не се прилага.

Но, ако и този път не го оценим, ще плащаме пак големи суми на чужди фирми за нещо, което би трябвало ние да дадем !

Достатъчно загрижени ли са хората за бъдещето и опазването на водното богатство? Какви усилия трябва да бъдат положени в тази насока?

Голяма част от хората са загрижени и полагат усилия в опазването на природата като цяло и се опитват да живеят в хармония с нея. Трябва хората да си припомнят, че те са част от природата и за да живеем на този свят ни трябва най-малко: чист въздух, чиста земя, чиста вода и достъп до слънчева светлина !

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov
Снимка: GeorgiKaramihaylov

Кои други свойства на водата са слабо познати на обикновения човек? Замислял ли си се за наличието и на напълно непознати такива?

Познанията за водата ще ни отворят очите за Космоса, за други светове, измерения, тази информация е кодирана в нейната структура.

Едни от най-интелигентните създания на планетата са обитателите на водата – делфините. Учените все още не могат да разгадаят много от техните способности, а и много остават със сигурност скрити.

Те живеят в един многоизмерен свят, който за сега е трудно да си представим. Така че познанията за водата ще ни доближат и до съвсем други реалности.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov
Снимка: GeorgiKaramihaylov

Какво е личното ти послание, което би искал да отправиш към читателите на Public Republic?

Да се заинтересуват лично от Водата :)

Една препоръка е всяка сутрин да се пие топла, преварена вода. Това изчиства организма от токсините, които са се насъбрали.

Artist of the Week - Georgi Karamihaylov
Снимка: GeorgiKaramihaylov

Казвам се Георги Карамихайлов, роден съм във Варна.

Аз съм от рода на известната българска художничка Елена Карамихайлова, която е патрон на Шуменската Градска Художествена Галерия. Тя е изучавала живопис в Мюнхен – града, в който прекара 7 години и се обучавах на фотография.

По майчина линия съм от семейство на патриотични българи, виден представител е дядо ми Георги Марков, на когото съм кръстен.

В момента живея във Варна и се занимавам с фотография, дизайн (интернет, графичен, печат), развитие на проекти и организирване на мероприятия и инициативи. Едни от моите проекти е “Човекът и Водата” – www.HumanAndWater.com

Говоря немски, английски и руски език. Разбирам малко от италиански и испански. Следвал съм в Германия Медийна информатика и оттам моя афинитет към компютърните приложения.

Работил съм в центрове на фирми като: Siemens, Fujitsu Siemens, Discovery Channel, Friendscout 24, за фирми като Lufthansa, Ludwig Maximilian Universität München и др.В студенските си години в Мюнхен съм участвал активено в живота на българското общество там, като от 2007-2010 бях в управителния състав на Българо-Баварското студентско дружество “Шипка”.

В момента съм член на: Обществото на Обединениете Българи (ООБ), както и на Единение Д-Е-Н (Добруващо Единение на Народите). Присъствам и на срещите на NewBiz Club – Варна.

Посещавам, участвам и организирам лекции, семинари, курсове, презентации свързани с теми, с които се занимавам. Интересувам се от: изкуство, наука, религия, природосъобразен начин на живот, възобновими изтозници на енергия, древната история на българите, хуманитарни и общочовешки идеи и проекти, които да са и в хармония с прородата.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

2 Kоментара за сега ↓

 • Желчо Желев // 17 ное, 2012 //

  Привет!
  Как да се запознаем? Имам разработки в преобразуването на кинетичната енергия на вятъра във въртеливо движение. В момента предлагам идеи заявени в българското патентно ведомство, готови за техническа реализация. Може би някъде ще намерим общи допирни точки.
  С уважение: инж.Ж.Желев

 • Георги Карамихайлов // 14 фев, 2013 //

  Здравейте,
  Радвам се, че се занимавате с тези технологии и искате да ги внедрите в България.

  Можете да ми пишете на [email protected]

  Ще се радвам да се запознаем!

  Сърдечни поздрави

  Георги

Коментирай