Public Republic Art Studio

“30 паунда”

26 юли, 2012 от · Няма коментари

30 paunda

Издателство Сиела и Мартин Ралчевски ви канят на премиера на романа 30 Паунда на 26.07 (четвъртък) от 18.30 ч. в книжарница Сиела, подлеза на Ректората, бул. Цар Освободител 22.

Мартин Ралчевски е в България специално за премиерата на най-новия си роман.
Книгата и автора ще представи д-р Десислава Пулиева.

„Иван заминава за Англия, за да се загуби. Джак напуска Англия, за да се намери. Носталгия, падения, кръстопътища… Разбити мечти и неочаквани обрати.

Едни подхвърлени 30 паунда. Два живота преобърнати с главата на долу. И всичко това, когато пътят напред свършва, а назад не можеш да се върнеш. Когато не вярваш в съдбата, но тя напук продължава да вярва в теб.“

Д-р Стенли Гьошев
Преподавател по Финанси в Екситърския Университет

За книгата:

Студентът богослов Иван Колев живее с бедния си баща в малък провинциален град и мечтае за реализация. Животът в България го подтиква да емигрира в Англия, за да спести пари. На Острова се запознава с Джак Питсън – негов връстник, който е болен от тежка болест.

Между тях се завързва искрено приятелство. Иван споделя с Джак, защо според него, той е болен и каква е причината. Джак е заинтригуван от обясненията му и, по съвета на Иван, замина за Света Гора да търси изцеление чрез чудо.

Там обаче се случва непредвиденото – Джак се преобразява и става монах. После се връща в Англия, но не за да продължи стария си живот, а за да се отдаде на усамотение. Заселва в пуста шотландска област. Година по-късно почива. Открит е и е погребан от местен овчар.

Когато общинските власти решават да преместят тялото в гробищата за изненада на всички от гроба се разнася необяснимо благоухание.

’30 ПАУНДА’ е роман за пътят от отчаянието и болката до утехата и радостта.

Martin Ralchevski

За автора:

Мартин Ралчевски е роден в София на 4 март 1974 г.

Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски” със специалности: теология и география.

Автор е на четири романа и много статии и анализи.

Популярни негови публикации са: Какво се случва с нас когато умрем? (съпоставителен религиозно-научен анализ); Единна теория на всичко (опит за разгадаване тайните на вселената); Забранени ли са от Бога кръвопреливанията? (Относно неправилния възглед на Свидетелите на Йехова по въпроса); Ще изчезне ли българския народ?; Когато няма никаква надежда; и др.

От 2009 г. живее във Великобритания.

Авторски блог

Технически характеристики:

Мартин Ралчевски
Цена 14.00 лв.
Isbn 978-954-28-1139-8
Стр.278

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай