Public Republic Art Studio

Ода за политиката

14 юни, 2012 от · Няма коментари

Петър Краевски

Petar Kraevski
Снимка: EPP Group in the European Parliament

Политиката е умение да създаваш кризи, за да ги управляваш. Политиката не търси начин да направи хората щастливи, а по-малко нещастни. Политиката е като гише в енергото – всяко поколение си плаща за светлото бъдеще с мрачното си настояще. Политиката е мръсна работа, в която някой друг си цапа ръцете.

Ако всичко е политика, подложете тъща си на плебисцит. Политиката има и хубава, и лоша страна – влизаш в историята, но с краката напред. Политиката е семеен секс с церебрален оргазъм. Какво е „церебрален оргазъм? Когато жена ти е цербер. В международните отношения винаги има място за извънбрачен секс.

Най-перверзна е политиката на самозадоволяване. Политическото е връх на козметичната хирургия – превръща Квазимодо в супермен, а Баба Яга – в Мис Силикон. Лошото е, че от любовта им се раждат чудовища. Политиците са два вида – тоталитарни и демократични.

Едните въртят тайни игрички, а другите ни разказват играта. В името на човешките права ни направиха на маймуни! Политиката е тържество на човещината – дори да ти пуснат бомби, ще е от хуманни съображения. Добрият политик не извършва агресия. Той оказва хуманитарна помощ.

Политиката е милосърдна сестра с базука. Политиците са веселяци, които си правят фойерверки с балистични ракети. Политиката е средище на плурализма – всеки може да си каже мнението, но последната дума е на морските пехотинци.

Моралът в политиката не струва и един танкер петрол. Преди да станеш политик, научи се да лъжеш на покер – помага. Да критикуваш политик е все едно да гъделичкаш хипопотам. Излязох от политиката. Чист съм. Като след кална баня.

Рубрики: Frontpage · Tворчество · Графити · Модерни времена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай