Public Republic Art Studio

Представяне на уникална книга, изработена от бронз

2 юни, 2012 от · Няма коментари

Уникална книга от бронз ще бъде представена на 4 юни в София. Нетипичното произведение е създадено от възпитаничката на Националната художествена гимназия “Илия Петров” – Катерина Киричева по повод на нейното дипломиране.

Бронзовата книга е изработена по иновативна технология и тежи 13 килограма. Освен корицата, чието изготвяне е изцяло метална обработка, 12 листа с дебелина до 0.5 мм са украсени по нестандартния начин. Илюстрациите, направени по една от най-забраняваните и гонени от църквата книги – “Книгата на Енох”, са общо 24 на брой.

В текста на книгата се описва възнесението на Енох на Небето, където пред него се разкриват всички небесни тайни. Самият Енох е син на Иаред и пряк потомък на Адам, а негов внук е Ной, праведникът, спасен от Всемирния потоп.

“Книгата на Енох” преставлява друг поглед върху Сътворението на света и намира отражение в множество религиозни текстове, тъй като дава илюзия, че отговорите на извечните въпроси са лесни, че животът може да бъде много прост, че всичко е написано в божествените енохови книги.

Рубрики: Frontpage · Tворчество · Новини

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай