Public Republic Art Studio

Третият международен младежки форум „Театър в движение” е в Созопол

23 май, 2012 от · Няма коментари

IYF-2012_afisha

Форумът ще се проведе от 21 до 27 юни 2012г. Дарья Денисенко, арт директор на проекта, и Светлана Потанина, координатор, споделят, че тази година програмата е „Апокалиптична”.

Водещото събитие в нея е представянето на „Апокалипсисът идва в 6 вечерта” от Георги Господинов в превод на руски език.

Участниците в Творческата лаборатория на форума ще работят върху постановката под ръководство на режисьора Д. Денисенко, а на Закриването ще покажат резултатите от съвместната си работа.

„Театър в движение” събира за трети път млади хора, професионално свързани с театъра, танца и киното. Участниците са от различни страни, но най-много представители има от България и Русия. Макар да има предварително определена тема, съдържанието на програмата се определя от самите търсачи на изява в каквато и да било творческа форма – напомня Дарья Денисенко.

Между изложби, тренинги, майсторски класове, кръгли маси за дискусии, занимания, концерти могат да избират форма за включване младите художници, сценографи, артисти, оператори, фотографи, танцьори. Репетиционната база е предоставена от хотел „Албатрос”.

Форумът се провежда с подкрепата на агенция „Радуга” Москва и с личното участие на Кремена Атанасова.
Заради проявения интерес, организаторите от творческия тандем “DartS” удължиха срока за подаване на заявки. Писма за участие и въпроси могат да се изпращат до 1 юни на [email protected]

Повече информация можете да намерите тук и тук.

Людмила Йорданова

Рубрики: Frontpage · Сцена

Етикети: , , , , , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай