Public Republic Art Studio

Изложба PRINT на Светлин Стефанов – карикатури и сатирична пластика

4 май, 2012 от · 1 Коментар

На 4 май 2012 от 18:00 ч. в галерия „КАЗАКОВ“, гр. Трявна ще бъде открита изложба на карикатура и сатирична пластика на Светлин Стефанов.

Ще бъдат представени близо 50 хумористични произведения на разнообразна тематика. Приятели и гости на гр. Трявна, могат да посетят изложбата от 4 май до 5 юни 2012 г.Авторът е добре познат на публиката със своите над 700 публикации в 52 периодични печатни издания у нас, между които са “Стършел”, “Антени”, “Стандарт”, “Начало”, “Спектър”, “Смях”, “Ерос” и др.

Включен е в изданието за най-добрите карикатуристи в света в световната книга на Карикатурата на Brazil cartoon

Участва със свои творби в редица международни конкурси в Канада, Бразилия, Италия, Турция, Румъния, Сърбия, Иран и България.

Печелил е премия от конкурса в Маростика, Италия, Първа награда за карикатура на фестивала “Весели Балкани” – Габрово, Втора награда и сребърен плакет от Салона за антивоенна карикатура

в Крагуевац, Сърбия, Трета награда от 27-ата национална изложба на СБХ и други. Член е на Съюза на българските художници, секция “Карикатура”.

Рубрики: Frontpage · Lifestyle · Visual Art · Хумор

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • живко кожухаров // 4 май, 2012 //

    Светлин Стефанов е невероятен творец.Познавам го от малък тъй като живеехме в една махала.Радвал съм се на всичките периоди в творческото му израствяне-карикатура,дърворезба,миниатюрна дърворезба,иконопис,дървополастика,миниатюрна дървопластика,миниатюрна карикатура и керамика,като през цялото това време карикатурата си му е била любовта.Гордея се,че е тревненец и мой приятел.Винаги е работил прецизно и струвами се с лекота.Господ си му е дал таланта,а Светльо се потруди да го развие и усъвършенства!Поздравявам го с юбилейната му изложба и му пожелавам още много такива!

Коментирай