Public Republic Art Studio

понеделник, 30 април 2012

1 май, 2012 от · Няма коментари

Надя Стефано

Вход

Опитвам се да вляза в магистрала „Седмица” през вход „Понеделник”, първите часове карам с пуснат ляв мигач, но едва около обяд влизам в крайна дясна лента, скоростта ме повлича, вече съм вътре, до изхода обаче има още много.

По странен начин обичам понеделник, заради едни три причини, първата е леко старомодна и много мила, втората – защото ми прилича на паспорт без дата на валидност, третата все още не мога да си обясня, но и не бързам да открия. Не знам дали той ме обича, може би – да – заради първата причина, може би – не – заради втората, може би и на двамата ни се иска да остане неизяснена третата, всъщност си мисля, че понеделник не дава и пет пари какво мисля аз, а то е достатъчно предизвикателство… да се събудя.

Докато разсъждавам, дочувам вмятания с акцент на оправдание: „Днес е понеделник” и ”О, това е един от онези дни… ”, леко облекчение изтласква въздуха от дробовете ми, казвам си: „Добре, не съм единствената, която се опитва да натисне педала, но забравя да превключи на по-висока скорост”. В следващия момент разбирам, че кафето ми е свършило, а аз дори не помня вкуса му. Понеделник пие много кафе, понеделник изпива безпаметни дози кафе.

Достатъчно дълго бях концентрирана, вече съм придобила изражението на такава и мога за малко да остана под прикритие, колежките ми искат същото, виждам го в очите им, носи се по въздуха, монитора пред мен напомня, че освен всичко друго може да бъде и параван.

Няколко откраднати минути, в които пътувам назад във времето или поглеждам какво става от другата страна на Земята, Аманда ме връща обратно, мозъкът ми е заприличал на гъвкав акробат, само след секунди съм при нея.

Днес е последният ден от месеца и първи за седмицата, едно малко доказателство, че някакъв си край може да бъде някакво си начало, дори бил той и понеделник, започващ бавно и завършващ бързо.

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай