Public Republic Art Studio

Препоръчвам ви да прочетете

30 март, 2012 от · Няма коментари

поредицата “Страната на сънищата” от Юлия Спиридонова – Юлка

Велемир Димитров
на 10 г., гр. София

Julka, Stranata na synishtata

Юлия Спиридонова – Юлка. Страната на сънищата: Любими попътечо Кн.1. Кръгозор, С., 2009

Всяка нощ посещаваме страна, за която не трябват нито билети, нито задгранични паспорти, нито визи. Ние отиваме в нея насън. Там ни водят същества като нас, хората, наречени попътечовци.

Няма как вече да не сте се сетили – това е Страната на сънищата! Представяте ли си, че Иво, едно човешко момче, се оказва крал на това вълшебно кралство?

Тронът му обаче е зает от коварния черен магьосник Сянката, който цели да завладее човешкия свят. По трънливия път към короната Иво, носител на Нефес (власт, принадлежаща само на истинските крале), ще трябва да се спаси от Каменен червей, да намери великия меч Багатур, който е в сърцето на Мъглата, и да унищожи Сянката.

Всички тези негови приключения са описани от омайницата Юлия Спиридонова (Юлка) в книгата “Любими попътечо”, първата част от поредицата за тази тайнствена страна.

Втората част – “Кралска кръв” е не по-малко напрегната. В нея ще се появи отдавна изчезналата раса на виденията със своя претендент за трона.

В същото време двама учени и един добре познат ни от първата част придворен магьосник ще търсят вълшебните предмети от приказките, за да спасят истинския крал – Иво. Но всъщност истинската заплаха ще се крие по-далече от трона – по-далече колкото Иво и приятелят му Кодо очакват…

Дълго време живях и продължавам да живея заедно с тези герои и с вълненията им. Те очакват и вас във вълшебната Страна на сънищата. Не се бавете повече, а тръгвайте на този съдбоносен поход за короната.

Рубрики: Frontpage · За творчеството

Етикети: , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай