Public Republic Art Studio

Банско Джаз 2011 – Джайв Ейсис

29 февруари, 2012 от · Няма коментари

Интервю на Десислава Берндт с британската водеща Jive & Swing група Джайв Ейсис
Превод от английски: Полина Георгиева

Jazz Festival Bansko

Всяка година между 8ми и 13ти август в Банско се провежда международният Банско Джаз Фестивал. През 2011г. за 14ти пореден път световноизвестни музиканти зарадваха с тяхната музика жителите и гостите на Банско.

В нашата поредица Банско Джаз искаме да ви представим някои от музикантите, които гостуваха на фестивала.

Днес имаме удоволствието да ви преставим британската водеща Jive & Swing група Джайв Ейсис.

Наскоро се срещнах с британската водеща Jive & Swing група Джайв Ейсис за втори път преди представлението им в Канари Уорф, известния бизнес и финансов център в Лондон. Беше седмица на ретро нощите във Винтидж Денс Клуб там.

DSC_0989a
Фото: desenze

Иан, фронтменът на групата беше така любезен да отговори на въпросите ми.

Иан, как беше Банско 2011?

Банско беше наистина страхотно! Бяхме там за първи път и аз нямах представа, че хората знаеха този тип музика и че е толкова популярна; беше много мило!

02

03
Фото: desenze

Откъде дойде поканата за фестивала?

Доктор Илиев се свърза с нас. Беше се заинтригувал от видеото ни „Bring me sunshine” и когато пристигнахме в Банско дъщеря му изпя песента на английски заедно с нас на сцената.

12
Фото: desenze

Какво впечатление ви направиха хората и страната?

За съжаление не останахме твърде дълго в Банско. Пристигнахме в деня преди представлението, а на следващия ден заминахме за фестивала в Ниш, Сърбия. В Банско беше чудесно! Всички бяха много дружелюбни, очакваха ни и ни нагостиха с прекрасна храна! Атмосферата беше много приятна. Учудващо за нас имаше много англичани и така всъщност имахме две публики!

07
Фото: Jive Aces

В Банско ви видяхме да се катерите на сцената. Беше ли планирано? Това част от програмата ви ли е?

Винаги когато е възможно правим щуротии – просто така, за забавление. Често се катерим или скачаме по масите, танцуваме с хората… Понякога е спонтанно, друг път е планирано, защото сме оказа, че е забавно за публиката.

08
Фото: Jive Aces

11
Фото: desenze

Кое беше най-учудващо за вас, свирейки в Банско?

Банско беше много различно от други места и фестивали. Хората са много топли и атмосферата беше завладяваща. Учудващо, те знаеха музиката ни и пееха текста на песните. Имаше и много хора, които танцуваха.

Бихте ли искали пак да дойдете в България?

Със сигурност! Надяваме се пак да дойдем скоро, може би другата година.

Бихте ли ни казали нещо за настоящите и за бъдещите си проекти?

Предстоят ни много големи коцерти в Англия през цялата година. Много често свирим в джаз клуба Рони Скот, примерно тази неделя. Много хубаво представление е, винаги билетите са продадени. През април ще свирим там отново. Имаше и някои англичани, които бяха ни слушали в Банско и дойдоха да ни видят и там.

Ще пътуваме за Франция, Ирландия , the Riverboat Jazz Festival в Дания, а през април заминаваме за Лас Вегас.

www.jiveaces.com

The Jive Aces са:
Ian Clarkson – Vocals & Trumpet
Ken Smith – Double Bass
Vince Hurley – Piano
Peter Howell – Drums
John Fordham – Saxophone
Alex Douglas – Trombone

Jive Aces е британската водеща Jive & Swing група. Музикантите са известни със своята музика в стил swing/Jive/R&B classics и зареденото с огромна енергия сценично присъствие.

Jive Aces имат по 300 сценични изяви през годината и са свирили до сега в 25 държави с едни от най-известните имена в музикалния бизнес като John Travolta, Status Quo, Isaac Hayes, Van Morrison, Count Basie Orchestra, Keely Smith, Priscilla Presley, Buddy Greco, Kirstie Allie, Kenny Ball, Chuck Berry, Tony Christie and Lee Evans.

Техният последен албум “Recipe for Rhythm” (”Рецепта за ритъм”) е със специалните гост-солисти – Chick Corea, Mr. Acker Bilk, Mark Isham, Vic Flick, Toni Elizabeth Prima и Keely Smith.

Рубрики: Frontpage · Незабравимо · Сцена

Етикети: , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай