Public Republic Art Studio

Неделя, 12-ти февруари

13 февруари, 2012 от · Няма коментари

Катерина Стойкова-Клемър

И така, от трите неща планувани за днес, ще мога да свърша само едно. Няма да мога да отида на пай-парти в дома на Сара Горам и Джефри Скинър в Луивил в два часа следобед и няма да мога да отида на пица-събрание в радиостанцията в шест в Лексингтон, защото в три и половина трябва да съм във Франкфорт. Днес е втората неделя от месеца, и всяка втора неделя в Kentucky Coffeetree Café поетът Ричард Тейлър и аз организирме литературно четене.

За днес сме поканили Каша Патер, Дейвид Казден и Линел Едуардс.
Каша е от Полша. Съпругът й е известен художник – Андре Патер(http://www.equisearch.com/community/lifestyle/eqpater3121/). Каша пише на английски. Стиховете й ме вълнуват с тяхното светоусещане и тематика. Тя чете от първата си и единствена засега стихосбирка, “Poste Restante”. Започва четенето си със стихотворение от покойната Вислава Шимборска.

Kasia Pater reads at Second Sunday Reading Series from Katerina Stoykova-Klemer on Vimeo.

Дейвид Казден е инженер по образование. Той преминава през дълги периоди, през които не пише, а се занимава с други неща – играе шах или започва собствен бизнес. Но когато пише, пише истински и читателите откликват. Автор е на стихосбирката „Движещата се картина“. Днес чете съвсем нови стихове, защото отскоро пише пак. За съжаление можете да чуете само едно, защото по невнимание съм сложила пръста си върху микрофона и аудиото липсва през по-голямата част от неговото четене.

David Cazden reads at Second Sunday Reading Series from Katerina Stoykova-Klemer on Vimeo.

Трета чете Линел Едуардс. Тя е автор на три книги, последната от които е „Пожелаване“. И трите са публикувани от престижното издателство Червена кокошка в Лос Анджелис. Линел е от Портланд, Орегон, но живее в Луивил, където щедро допринася към литературния живот. Основател е на дружеството с идеална цел Луивилни Литературни Изкуства. Днес Линел чете от новата си книга, както и непубликувани стихове.

Lynnell Edwards reads at Second Sunday Reading Series from Katerina Stoykova-Klemer on Vimeo.

След трите специални изпълнения има отворен микрофон. Дванадесет поети от всякаква възраст стават и прочитат по нещо.

После публиката се разпръсква и идва най-приятната част от деня. Петя, моята приятелка от Лексингтън и аз имаме няколко минути да се видим и да си поговорим. Тя ми носи подарък – ягоди потопени в шоколад. Направила ги е за мен. Изяждам ги в колата на път обратно към Лексингтън. Най-вкусните, които някога съм опитвала. Благодаря, Петя!

Днес е рождения ден на Линкълн и на Чарлз Дарвин. Също така днес е последният ден, който ще бъде описан в дневник. Неделя вечер. Планирам следващата седмица и амбициозно си пожелавам два дни за писане. Дано.

На всички гости на радиошоуто “Акценти” задавам един и същ последен въпрос: „Какво пожелавате на себе си и на слушателите на шоуто?“ Позволете ми да отговоря в рамките на Дневници.

На себе си пожелавам писане и покой, а на всички читатели пожелавам радост и благодарност!

Благодаря на всички, които прочетоха моите дневници и благодаря на екипа на Public Republic за чудесните идеи и положителна енергия.
До скоро!
Ваша
Катя

Рубрики: Frontpage · Модерни времена

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай