Public Republic Art Studio

На пазара е “Обядът на семейство Щум” от Евелина Ламбрева Йекер

1 февруари, 2012 от · Няма коментари


Снимка: ИК “Сиела”

Верена е радиожурналистка и авторка на еротичен бестселър. Силвия е учителка по литература, а през нощта работи в собственото си студио. Конрад е преуспяващ адвокат и страстен играч в казино. Братът и двете сестри се събират ритуално веднъж месечно в къщата на родителите си на семеен обяд. По ирония на съдбата след този обяд, по време на който се разкриват множество семейни тайни, следват поредица от фатални житейски катастрофи.

„Евелина Ламбрева е обзета от идеята да разказва за психичните перипетии в живота на съвременния човек. Водещ е мотивът за преображенията, за онези гранични ситуации, в които се сриват привичните форми на душевен живот, хармонията на миналото изведнъж се оказва илюзия… Под чуждите имена на хора, градове и улици читателят може да разпознае себе си, своите страхове, проблеми и травми. Модерният свят става все повече „един“, защото „една“, еднаква е преди всичко душата на съвременния човек.“
Проф. Милена Кирова

За авторката

Евелина Ламбрева Йекер е родена на 09.05.1963 г. в гр. Стара Загора. По професия e лекар, живее и работи от 1996 г. в Швейцария. Автор е на стихосбирките „Скок към слънцето“ (2006), „Затворен прозорец“ (2007; в сръбски превод – 2008), “Sammle mich…” (Цюрих, 2008), на сборниците с разкази „Влакът за Амстердам“ (2008), “Unerwartet” (Луцерн, 2008) и „Бунище за цигулки“ (2009), както и на романа „Защото говорехме немски“ (2011).

Рубрики: Frontpage · Новини

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай