Public Republic Art Studio

Стартира новата рубрика Public Republic Junior – PRJ

25 декември, 2011 от · Няма коментари

Public Republic Junior

Хей! Събуди се! Отвори широко вратата на класната стая и се огледай! Знанието не е само на страниците на тежките учебници и на дъската! Талантът няма ограничения във възрастта! Public Republic ти подарява сцена за твоето изкуство, независимо какво е то. От музика и литература до скално катерене и скокове с бънджи; от буквара до абитуриентския бал – Public Republic Junior (PRJ) е запазената територия на младите.

Тук имаш свободата да представиш себе си и нтересите си. Тук ти са начело – без родителски и учителски авторитети; без забрани и ограничения.
Тук можеш да се докоснеш до света на порасналите професионалисти и да получиш съвет и покрепа от тях, но и ти самият да ги направляваш. Да представяш идеите си и да си сигурен, че ще бъдат чути и оценени.

Накратко – в PRJ младите командват играта и доказват, че младежкият талант е заразителен, вдъхновяващ, разнообразен, но и много повече от детска игра. Така че, уважаеми млади колеги – журналисти и писатели, музиканти и танцьори, художници и фотографи, каратисти, баскетболисти и всички други талантливци: грабвайте пособията, екипите и приятелите си и заповядайте на сцената – вашата сцена!

На 25 декември 2011 г. международното мултимедийно списание за литература, култура и изкуство Public Republic стартира нов проект, обърнат към българските младежи (7-18 г.) в страната и чужбина.

Public Republic Junior (PRJ) е иновативен проект, който предлага на младите сцена за изява на собствения им талант, възможност да развиват и обогатяват интересите си. Интерактивната платформа на PRJ позволява на участниците в проекта да използват пълния набор от мултимедийни комуникационни канали като: видео, уеб страници, музикални записи, презентации, интервюта, статии, онлайн обучение и др. В PRJ младите ще открият:

• поле за изява на интересите и творчеството си;
• подкрепа и насоки за развитие от професионалисти;
• контакт с други свои творящи връстници и с екип от професионалисти в областта на изкуството, педагогиката и образованието;
• художествени произведения, коментари, рецензии и научни статии на експерти в работата с деца и младежи.

В екипа на проекта участват както специалисти с дългогодишен професионален опит, така и младежи, наясно с интересите и търсенията на връстниците си. PRJ има редица уникални предимства, сред които:

• възможност младите да комуникират със свои връстници и с професионалисти;
• шанс за индивидуална изява и творческо развитие;
• обратна връзка между участниците и аудиторията посредством широката интерактивна платформа;
• гарантиран отзвук на отразяваните изяви.

Проектът стартира на български език, с възможност за разширяване обсега му на немски и английски. Експерти (академици, писатели, артпедагози, хора на изкуството): доц. д-р Светлана Стойчева (преподавател в СУ “Св. Климент Охридски” към Катедрата по педагогика на изкуствата и Катедрата по българска литература), проф. дфн Томислав Дяков (Зам.-декан на ФНПП, СУ „Св. Климент Охридски“), Юлия Спиридонова-Юлка (писател и сценарист), Росица Чернокожева (литературовед в Института за литература при БАН), д-р Радостина Нейкова (преподавател, автор, илюстратор), Диана Петрова (приказкотерапевт, преводач, редактор), Весела Фламбурари (детски писател), Искра Джанабетска (програмен директор във Фондация „Комунитас“), Капка Кънева (илюстратор, графичен дизайнер), Мая Дългъчева (писател и поет), Роман Кисьов (поет и художник), Аглика Дамаскова (помощник-директор в International School Uwekind), Виктор Самуилов (писател и преводач), Елена Давчева (Докторант по руска литература, направление ”Сравнително литературознание” в ИЛ – БАН), Йордан Тачев (художник и скулптор).

Рубрики: Frontpage · За творчеството · Модерни времена · Новини · Около света

Етикети: ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай