Public Republic Art Studio

“Арт училище” с първа детска изложба

18 декември, 2011 от · Няма коментари

Детско творчество “Арт училище” на “Оборище” 10 от 17 декември до 31 декември

Детска изложба на Арт Училище
Снимка: Николай Николов

С детска изложба Галерията за модерно изкуство отпразнува на 17 декември успешното завършване на първия випуск млади художници от „Арт училище“. Авторите са на възраст от 3 до 14 години.

Коледната експозиция с детско творчество се откри в рамките на последната за годината ретроспектива на Хуан Миро, с пожеланието и те да тръгнат по стъпките на великите майстори.

Всички деца получиха от своя преподавател Ангелика Радева Грамоти за завършен I-ви випуск на курс по модерно и съвременно изкуство.

Детска изложба на Арт Училище
Снимка: Николай Николов

Детският празник продължи с торта и много изненади, а вокална група „Вочереле“ (към Национално музикално училище „Любомир Пипков“) с диригент Татяна Христова, поднесе специален музикален поздрав към младите таланти.

Детската изложба може да бъде видяна до 31 декември, на 2-ри етаж в Галерията.
И през следващата година талантите ще опознават модерния и съвременен свят на изобразителното изкуство.

Детска изложба на Арт Училище
Снимка: Николай Николов

„Арт училище“
От самото създаване на Галерията, образованието на децата е основен приоритет в дейността ни, затова влагаме много усилия в развитието на детски културно-образователни програми.

„Арт училище“ е проект, специално създаден и насочен към малките художници. Серията от семинари (съботно-неделни курсове) по рисуване и история на модерното и съвременно изкуство стартираха в края на месец март т.г.

В арт школата децата рисуват, добиват нови знания, запознават се с големите имена в изкуството, развиват своето въображение и естетически усет…и през цялото време се забавляват!

Детска изложба на Арт Училище
Снимка: Николай Николов

Съботно-неделната арт школа на Галерията е интересна алтернатива за извънкласните занимания на децата и пълноценното прекарване на свободното им време.

Следвайки практиката на най-престижните музеи и галерии по света, „Арт училище” предоставя изключителна възможност на учениците в школата да творят и опознават шедьоврите на изкуството от края на 19-ти век до наши дни сред уютната атмосфера на галерията, заобиколени от произведения на велики художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Матис, Шагал и много други.

Детска изложба на Арт Училище
Снимка: Николай Николов

Най-вълнуващи за малките творци са срещите със световноизвестни артисти под наслов Art Academy. През годината децата се срещнаха лично с имена като като Робърт Марс, сър Питър Блейк, Mr. Clement.

Курсовете се провеждат всяка събота и неделя от 11:00 до 13:00 часа на Оборище 10. Съботната група е предназначена за деца от 3 до 7 години, а неделната е за деца от 8 до 14 години.

Координати за контакт:
Тел.: 02 943 4000 / 02 946 3000
Сайт: www.modernartgallery-bg.com
Имейл: [email protected]

Рубрики: Frontpage · Visual Art

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай