Public Republic Art Studio

Вторник, 6 декември 2011, или Пети ден – Русе

7 декември, 2011 от · Няма коментари

Радослав Чичев + ЯRсен ВасилеВ + Иван Димитров + Мирослав Христов = Турне на литературен пърформанс 4×4

Закуска в Рая. Кивито е равно на седмична доза витамин С, освен това е вкусно. Подобно на усещането, което ни остави самият град.

Вкусен Шумен.

4x4 turne

По обед имаме срещаме в Делфина с Антоний Димов. Говорим си за това и онова. Това ни харесва, онова не. Нормални сме. Мястото е приятно и задушевно, но пътят ни зове. Зове, зове, чуваме гласове.

Радостни сме, че ще посетим Русе. Говорим си за красотата на този град. Пристигаме два часа преди представлението. След малко пристига и Мила Цанкова, която ни помага с оргинизацията в града. Мила е мила…

4x4 turne

Залата в театъра е огромна и решаваме да настаним публиката на сцената. Преди това от БНТ ни снимат. Представлението е леко спечено. Поради подредбата акустиката куца. Идват хора. Публиката е смесица от млади и възрастни хора. Младите реагират, старите не. В крайна сметка май се получи.

Излизаме. Русе е величествен, архитектурата е изумителна. През 90-те градът е опустял и е изгубил славата си от началото на 20-те. Като сребърна рицарска броня, чийто дух е заминал на пътешествие. Дали ще се върне? Дали се връща?

4x4 turne

Намираме хостела, бивша резиденция на Тодор Живков. Оставяме багажа и отиваме към Мазето, където имаме среща с част от младите хора, които ни гледаха. С някои от тях се знаем от стопове из БГ, с други се запознаваме. Бързо се сдушваме с Йоанна Маринова, която освен готин човек се оказва и много добър поет. Книгата й се казва “Аз и насекомото в главата ми“. Между бирите и джиновете ни подарява книгата. Ставаме й фенове.

Редим се пред компютъра да пускаме парчета. Мястото е готино, срещаме будни хора (и двама спящи), забавляваме се, танцуваме, говорим, говорим, някой е оставил червените си лачени обувки на масата, друг споделя вярата си в Бог, или неприязънта си към хората, или друго нещо, което му е направило впечатление, придало е или е отнело блясък в очите му. Харесват ми очите на тези млади хора. За жалост барът затваря рано и се налага да излизаме навън, където облеченият в среднощни рицарски доспехи град потъва в сън.

4x4 turne

Рубрики: Frontpage · Графити · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай