Public Republic Art Studio

Из „Следвай страстта си”

28 ноември, 2011 от · Няма коментари

Боб Дойл

Love
Снимка: elmimmo

През май 2005 г. седях в хотелска стая в Остин, Тексас, когато ми се обади жена, представяща се за Ронда Бърн, австралийски телевизионен продуцент. Съобщи ми, че работи по филмов проект, чиято основна тема била Законът за привличането.

По това време вече три години водех лекции за Закона за привличането онлайн чрез програмата ни „Богатство отвъд причините“ и си бях спечелил репутация на човек, който умее да обяснява тези принципи по разбираем и земен начин. Госпожица Бърн ми каза, че е открила нашата програма и е много впечатлена от това как е изложен Законът за привличането в нея и би искала да стана част от въп¬росния филмов проект, който тя беше нарекла „Тайната“.

И преди това мнозина се бяха обръщали към мен с предложения и идеи за подобни филмови или телевизионни продукции, предлагайки ми да участвам в тях. Честно казано, на този етап вече се дразнех от такива истории, защото нито една от тези идеи не беше видяла бял свят, затова макар любезно да изслушах предложението на госпожица Бърн, бях изпълнен със съмнение, че съдбата на този проект ще бъде същата.

Така беше, докато тя не предложи да ми изпрати идейния трейлър на филма, който беше подготвила, за да му хвърля един поглед. Казах ѝ, че ще го направя с удоволствие.

Представях си някаква нескопосана презентацийка, каквито бях виждал предишните пъти от хората, които искаха да споделят с мен идеите си. Това, което видях обаче, беше поразяващ, направо разбиващ качествен холивудски трейлър с великолепна музика и първокласна структура и идея.

Този път беше истинско… и аз исках да бъда част от Него.
В следващите две години „Тайната“ се разпространи по интернет, после излезе и на DVD, и на книга и подпали целия свят. Опра говори за феномена не веднъж, а даже два пъти. „Тайната“ се превърна в най-горещата тема на света, а Законът за привличането стана ключовият фактор в индустрията, занимаваща се с личностното развитие.

Въпреки че „Тайната“ беше посрещната с ентусиазъм от кръговете, свързани под различни форми с ученията за „самопомощ“, масовата публика не прие толкова бързо заложените във филма принципи. Отчасти това се дължеше на факта, че филмът беше само 90 минути и за това време нямаше как да се излезе от основните концепции, обясняващи сложния комплекс от идеи, които искахме да изразим вътре. Така че макар някои хора да бяха преживели своите „а-ха“ моменти, гледайки „Тайната“, и да бяха успели да направят бързи и решителни промени в живота си, други постигаха – в най-добрия случай – слаби резултати, а трети направо отхвърляха идеята, че ние можем „да създадем живота си, като просто си го представим“ и реагираха остро на това внушение.

Не след дълго меденият месец свърши и в един момент осъзнах, че отделям повече време да пиша и формулирам текстове за недоразуменията и погрешното възприемане на идеите, които бяхме изложили в „Тайната“, отколкото да създавам нови лекции за своите ученици. Все пак мисля, че в това имаше и нещо хубаво. Не беше изненадващо, че идеи като споделените във филма се сблъскаха с отрицание от страна на мнозина. Факт е, че нямаме много доказателства за хора, които „правят, стават и имат“ всичко, което си пожелаят, а опитът на масата е пример за точно обратното.

Но за това си има причина. Солидна, научна причина, която може да разкрие сърцевината на Закона за привличането. Иронично е, че този закон може ясно да обясни защо човек разполага с всички доказателства, които са му нужни, за да опровергае Закона за привличането!

Изминаха шест години от първата ми книга, „Богатство отвъд причините“, а тя беше публикувана три години преди създаването на „Тайната“. Тъй като филмът стана истински феномен и пазарът беше наводнен от материали, посветени на Закона за привличането – повечето от които представяха само малка част от историята и заради това не можеха да повлияят на хората по особено резултатен начин, – в един момент хората вече се умориха да слушат за този закон.

Те може и да са пробвали различни програми без резултат. В някои случаи може дори положението им и да се е влошило. Отново – има причина за това, но ако не разполагате с цялата информация, просто ще се объркате и разочаровате. Не е чудно, че хората започнаха да се отказват от Закона за привличането или да решават, че той не работи и не съществува.

Една от целите на тази книга е да се обърне директно към критиките, отправяни към „Тайната“, и да разясни недоразуменията, възникнали след нейната поява. Това не е защита на филма или на Закона за привличането – и двете нямат нужда от защита. Но има напълно оправдани въпроси, които възникват у хората, когато една нова и радикална идея нахлуе в съзнанието им!

Изпълнен съм с огромно желание да обясня и да предам истината за Закона за привличането, защото той промени драматично живота ми и през изминалите години съм виждал как го прави с безброй други хора. Желанието ми е да видя как човешките същества живеят с чиста страст, в изобилие и постигат успехи във всички области на живота си и вярвам, че пълното разбиране на Закона за привличането може да улесни постигането на това за всички, които положат усилия. Дали е напълно задължително да разбереш Закона за привличането, за да имаш пълноценен и смислен живот? Категорично не. Много хора имат изумителен живот, без да имат и най-малкото познание за енергийната природа на Вселената, за силата на мислите си или за Закона за привличането. И да, има си причина защо това също е вярно.

Тази книга ще отговори на най-често задаваните въпроси за Закона за привличането и ще ви покаже как може да имате проектирания от желанията си живот. Няма да използвам засукана терминология или характерния за ню ейдж авторите леко превъзнесен тон. Искам всеки, независимо от образованието и произхода си, след като прочете книгата, да може да разбере истината за тези принципи и – по-важното – да успее да претвори наученото и да направи с вдъхновение крачка към живота на мечтите си.

И да, нужно е да се направи крачка, нужно е да се действа. Всички танцуваме в ритъма на този съвършен енергиен танц заедно с останалата част от Вселената, с която сме едно цяло. Законът за привличането винаги действа и ние винаги си взаимодействаме с Вселената на енергийно ниво. Всяка наша мисъл оказва влияние. То се изразява обаче в действията, които предприемаме. Нека прочитането на тази книга бъде първата стъпка към истинското разбиране на чудото, което е неизменна част от човешкото съществуване. Време е да започнете да създавате шедьовъра, в който ще се превърне животът ви!

Sledvai strastta si korica
„Следвай страстта си”
Боб Дойл
За книгата:
Книгата на Ронда Бърн „Тайната“ допринесе много за популярността на Закона за привличането. Въпреки това много хора все още не получават резултатите, които биха желали. Как точно да накараме Закона за привличането да проработи в собствения ни живот?

Боб Дойл коментира въпросите и неяснотите, с които мнозина все още се сблъскват и заради които не могат да привлекат в живота си желаните неща.

В „Следвай страстта си” той разяснява недоразуменията и митовете, свързани със Закона за привличането, и предлага:

Програма за индивидуално прилагане на Закона

КАК можем да черпим от даровете на Вселената
• да използваме винаги въображението си – най-великият инструмент за сътворение
• да родим своята идея и да я превърнем във визия
• да разпознаем интуицията си и да я следваме
• да се освободим от отрицателните емоции и от вътрешното съпротивление
• да започнем да действаме и да оставим събитията да се развиват

НО
• да не се привързваме завинаги към нищо конкретно
• да не се опитваме да отгатваме какво ще се случи

ДА изживяваме всеки миг и да изпитваме благодарност!

„Изумително! Най-накрая ясен наръчник, с който да накарате живота си наистина да се развива според вашите желания!“ д-р Джо Витале, автор на „Факторът привличане“
„Боб Дойл разкрива най-голямата тайна на Закона за привличането. Открийте истината за това, което желае душата ви и с което ще допринесете най-много за света, и ще откриете своята страст. А Вселената винаги възнаграждава страстта.“ Джеймс Редфийлд, автор на „Селестинското пророчество“

За автора:
Боб Дойл е ветеран сред мотивационните учители, композитор, писател и създател на „Богатство отвъд причините“, мултимедийна програма за Закона за привличането и неговите практически приложения. Именно с нея спечелва вниманието на продуцентите на „Тайната“, които го канят за участие и във филма, и в книгата. Програмата му „Живот без ограничения“ има многобройни фенове по целия свят.

Технически характеристики:
Дата на издаване: 21.11.2011 г.
Меки корици
ISBN 978-954-771-267-6
Цена 12.00 лв.
Брой страници: 188
Преводач: Паулина Мичева

Рубрики: Frontpage · Tворчество · Модерни времена

Етикети:

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай