Public Republic Art Studio

Месец на фотографията

11 ноември, 2011 от · Няма коментари

Виолета Петкова

“Фотографията е винаги невидима, тя не е това, което виждаме.”
Ролан Барт

fotografia10

fotografia6

Датата 09 ноември 2011г. е специална и необикновена в културните среди – европейският месец на фотографията е вече факт.

fotografia14fotografia9

Тържественото откриване се състоя в Софийския Арсенал – музей за съвременно изкуство, където френският посланик Филип Отие изнесе приветствена реч пред многолюдната публика. Мероприятието събра на едно място и млади, и стари, любители и почитатели на фотографското изкуство.

Фотографските вълнения продължиха и в хотел Хилтън по време на коктейла, на който всички гости бяха поканени да присъстват.
Ненатрапчиво, стилно и изискано…

fotografia4fotografia2

Инициативата започва преди 30 години във Франция (Париж) – средище на изкуството в многобройните му проявления. С течение на времето този вълнуващ културен проект се разраства главоломно на Стария континент и през ноември 2011 г. достига, макар и за първи път, до София.

Fotografia

fotografia11

На изложбата бяха представени произведения на Жулиан Баер, Хулио Флорес, Луиджи Лука, Вероник Норт-Минка, Жан-Крестов Беше и др. Открояваха се творбите на скандалните британци Луиджи и Лука – със своята дързост и екстравагантност успяха да ни пренесат в един малко по-различен свят.

Fotografia

За повече информация натиснете тук

Рубрики: Frontpage · Visual Art · Модерни времена · Новини

Етикети: , , , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

0 Kоментари за сега ↓

  • Още никой не е коментирал. Бъди първият!

Коментирай