Public Republic Art Studio

За европейския алманах за литература “Grenzenlos”

2 ноември, 2011 от · 1 Коментар

Grenzenlos

Откъс от още непубликуван роман на Владимир Зарев, кратки разкази от Димитър Динев, Евелина Ламбрева Йекер и текстове от българско-немския преводач Томас Фрам излязоха в европейския алманах за литература „Grenzenlos” на немското издателство Andiamoverlag.

Алманахът излиза за пръв път през 2007 година след един много успешен литературен конкурс, посветен на четиристотната годишнина от основаването на град Манхайм, Германия. Темата на конкурса, „Миграция и Европа” насочва вниманието към бързите процеси на преобразяване на Европа, а силният отклик на конкурса показва, че тази тема далеч още не е изчерпана.

Вече ежегодно излизащият европейски алманах представлява малка,но логична стъпка в издигането и продължението на отдавна започналия дискурс по темата в полето на художествената литература. Алманахът си поставя целта да допринесе за европейската интеграция на различните страни в Европа. В този смисъл той предоставя възможност за изява както на познати европейски литературни гласове, така и на нови, все още непознати на литературната публика автори.

Grenzenlos
европейски алманах за литература „Grenzenlos”

Рубрики: Frontpage · За творчеството · Модерни времена · Новини · Около света

Етикети: , , , ,

Прибави страницата Public Republic към фаворити
Artnovini

1 Kоментар за сега ↓

  • А.Евтимова // 18 дек, 2011 //

    Всичко това е чудесно.Дано при подборката всичи автори са на равен старт.

Коментирай